marți, 9 octombrie 2018

Filme documentare: PLANTE SĂLBATICE (WILD PLANTS) Nicolas Humbert







PLANTE SĂLBATICE (WILD PLANTS)
Nicolas Humbert | Franța, Germania | 2016 | 108”

Continăm seria proiecțiilor în Grădină, cu un nou documentar pe teme de mediu.

Printr-un colaj de portrete, filmul lui Nicolas Humbert schiţează contururile unei noi mişcări sociale alcătuite din oameni care, precum plantele sălbatice care se înmulţesc în condiţii neprielnice, creează noi habitaturi și abandonează confortul facil al unei lumi consumiste pentru a experimenta noi moduri de a fi în lume. În diverse colţuri ale planetei, ei sunt avangarda unui nou tip de activism discret pentru care plantele sunt un fel de camarazi de arme, aşa cum explică unul dintre ei. Aceşti fermieri revoluţionari încearcă să creeze schimbarea de pe poziţii de nişă. Produsul efortului lor este o micro-revoluţie care are în centru planeta Pământ, ca resursă fundamentală pentru viaţă. Rezistenţa neostentativă, aproape imperceptibilă, a personajelor filmului constă, de fapt, din abandonarea modelului urban consumist şi redescoperirea frumuseţii lucrurilor mici.

IMDb: https://www.imdb.com/title/tt5625916/

CÂND?
Proiecția are loc duminică, 14 octombrie de la orele 19:00. Vizionarea va începe la fix, de aceea, ca să avem timp să ne instalăm cu toții, vă rugăm să ajungeți cu 10 minute înainte de orele 19:00.

UNDE?
Grădina Istorică este amplasată în cadrul Grădinii Botanice din București, pe Șoseaua Cotroceni 32, în spatele serelor vechi. Ca să ne găsiți ușor, întrebați la intrare. Accesul participanților înscriși este gratuit.

CUM?
Intrarea (în Grădina Botanică) este gratuită pentru toți cei care ne trimit numele lor completând micul formular de aici: https://gradinaistorica.ro/plante-salbatice/ (Avem nevoie de numele voastre ca să lăsăm o listă la intrare). Avem 50 de locuri—în momentul în care numărul a fost atins formularul nu mai poate fi completat.

* Noi avem câțiva bean-baguri și bușteni, dar vă rugăm pe cei care aveți la îndemână să luați cu voi și câte o păturică sau izopren, pentru un loc de vizionare cât mai confortabil.

** Puneți-vă pe voi haine ceva mai călduroase, cu mânecă lungă și pantaloni—în Grădină, serile acestea de octombrie pot fi uneori răcoroase, deși încă foarte plăcute.

-------------------------------------------------
Grădina Istorică este proiectul unui grup de inițiativă, cu contribuția Ierburi Uitate și a Grădinii Botanice ”D. Brândză” a Universității din București, susținut prin Fondul IKEA pentru Mediul Urban, finanțat de IKEA România și gestionat de Fundația Comunitară București.

----------------------------------------------------
Această proiecție face parte din proiectul ”Duo-caravana de filme documentare”, proiect cofinanţat de AFCN, organizat de asociația One World România, în cadrul programului One World România la Școală.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.



Sursa informațiilor Grădina Istorică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu