luni, 26 martie 2018

Expoziția: „Prădători ai Mării Eocene”






Expoziția: „Prădători ai Mării Eocene”
Locul desfășurării: Muzeul de Istorie Naturală
Durata: 27.03-30.09.2018
Curator: Nicolae Trif
Expoziția „Prădători ai Mării Eocene” propune vizitatorului o călătorie în lumea vertebratelor marine (rechini și pești osoși) din epoca geologică numită Eocen (56-33 mil. ani).
Muzeul de Istorie Naturală din Sibiu este cunoscut ca având una dintre cele mai bogate colecții de dinți fosili de pești cu o valoare științifică deosebită, aflată permanent în atenția cercetătorilor.
În expoziţie sunt etalate piese fosile – dinți, care au aparținut prădătorilor marini din toate nișele ecologice ale acestei mări străvechi, de la peștii arici la pisici de mare și rechini de mari dimensiuni dar și material comparativ recent.
Publicul este introdus și în istoria cercetării acestor organisme fosile, care au atras atenția cercetătorilor încă din 1850, precum și în metodele de colectare ale acestora.
Ludwig Johann Neugeboren (1806-1886), membru al Societății care a fondat Muzeul de Istorie Naturală, a fost unul dintre primii intelectuali din Romania care a studiat dinţii de rechini fosili de la Turnu Roşu.
Piesele expuse fac parte din colecţiile Brekner, Trif și colecția zoologică a Muzeului de Istorie Naturală.

/EN/
Exhibition: "Predators of the Eocene Sea"
Location: Museum of Natural History
Duration: 27.03-30.09.2018
Curator: Nicolae Trif
The "Predators of the Eocene Sea" exhibition proposes to the visitor a trip to the world of marine vertebrates (sharks and fishes) from the geological age called Eocene (56-33 million years).
The Museum of Natural History in Sibiu is known to have one of the richest collections of fish fossil-teeth of outstanding scientific value, permanently in the attention of researchers.
The exhibition features fossil-teeth that belonged to marine predators from all the ecological niches of this ancient sea.



Sursa informaţiilor Muzeul Național Brukenthal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu