marți, 21 martie 2017

Expoziție: Minerale. În lumină



23-28 martie: Sunteți invitați într-o călătorie fascinantă în lumea mineralelor. O expoziție de poveste la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia

Este vorba despre un eveniment care își propune să aducă în lumina o varietate de minerale, colecționate cu drag de oameni pasionați. Expoziția „Minerale. În lumină.” dezvăluie din darurile pamântului care se cer a fi cunoscute sau…recunoscute. Colecționarii și iubitorii de frumuseți naturale sunt invitați de către inițiatoarea evenimentului, geologul Elena Stoia, la deschiderea care va avea loc joi, 23 martie 2017, de ora 11.00, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Intrarea este liberă

„Ideea de organizare a expoziției a izvorât din dorința de a dezvălui publicului larg niște frumuseți mai aparte ale lumii adâncurilor și nu numai. Sunt exponate din 14 colecții particulare care își vor arăta strălucirea, în diverse tipuri, forme, mărimi și culori. Puteți admira în jur de 100 de exponate din gama minerale, din bazinele miniere ale județului Alba, din bazinele Hunedoara, Maramureș și Căliman, precum și din Brazilia, Mexic,Indonezia, Maroc ori Slovacia. Exponatele provin din colecții particulare deținute de iubitori de minerale din județele Alba, Hunedoara și Cluj”, transmit organizatorii evenimentului.


Sursa informaţiilor Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu