joi, 2 februarie 2017

Lituania într-un colet poștal



„Lituania într-un colet poștal”

14 februarie - 10 martie 2017

Ambasada Lituaniei în Republica Moldova și Muzeul Național de Istorie a Moldovei vă invită la expoziția itinerantă cu genericul „Lituania într-un colet poștal", care va fi inaugurată pe 14 februarie în holul de la etaj al muzeului și va fi deschisă pentru public până la 10 martie 2017.

Expoziția prezintă, într-un mod inedit, cele mai frumoase și valoroase obiective naturale și culturale ale Lituaniei înscrise în listele Patrimoniului Mondial UNESCO. Între bunurile lituaniene ce aparțin Patrimoniului Comun al Umanității, publicul va putea descoperi Centrul vechi istoric din Vilnius, Istmul Neringa (Courland), Situl arheologic de la Kernavė, Arcul geodezic Struve, Rezervaţia biosferei Zuvintas ș.a. De asemenea, vizitatorului i se oferă ocazia audierii cântecelor lituaniene pe mai multe voci - Sutartinės, care constituie un element de patrimoniu mondial imaterial.

Expoziția „Lituania într-un colet poștal" contribuie la o mai bună cunoaștere a Patrimoniului Mondial UNESCO, dar și a locului pe care cultura Lituaniei îl ocupă în cadrul valorilor culturale internaționale.


Sursa informaţiilor Muzeul Național de Istorie a Moldovei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu