joi, 3 septembrie 2015

ZILELE MUZEULUI ȚĂRANULUI


Ca în fiecare an, de Ziua Crucii, Muzeul Național al Țăranului Român prăznuiește cu expoziții noi, târg de icoane, muzică și multe filme.

Vă așteptăm în perioada 10 – 20 septembrie 2015, la cea de a șasea ediție a Zilelor Muzeului Țăranului.

Începem toamna cu trei expoziții noi:
Sâmbătă, 12 septembrie, la ora 17, la Sala Irina Nicolau, Daniela Nenciulescu va vernisa expoziția de sculptură Umbra coaselor și steaua polară.
Marți, 15 septembrie, la ora 17, Cristina și Ștefan Berechet vă invită la expoziția Hrisoave în piatră și var, la Sala Acvariu.
Iar joi, 17 septembrie, la ora 18, publicul va putea vizita expoziția Vrednici de un Muzeu Național. In memoriam Alexandru Tzigara-Samurcaș, la Sala Foaier.

Nu ratați, nici în acest an, Târgul iconarilor și al meșterilor cruceri, din 11 în 13 septembrie. Descoperiți în târg: prăznicare, sfinți protectori, heruvimi, Crucea în variante închipuite și zugrăvite pe icoane pe lemn, icoane pe sticlă, icoane de vatră, crucițe, cruci de mână, pristolnice, miniaturi religioase, izvoade, pecetare, mozaicuri, obiecte și lucrări care se înscriu în teritoriul artei sacre. Copiii sunt invitați să descopere cum desenau izvoadele și zugrăveau sfinții și îngerii, iconarii vechi, cum se însemnează și se încrustează pristolnicele și icoanele de vatră în cadrul unor ateliere – întâlniri cu câțiva dintre iconarii și crucerii al căror drum dezvăluie căutări și reconstituiri personale ale meșteșugului Icoanei, dar și o raportare adecvată la canon și tradiție.

În perioada 10 – 17 septembrie 2015, cinefilii sunt așteptați la Retrospectiva Dan Pița, unde vor putea (re)vedea câteva dintre filmele care l-au consacrat pe regizor, de-a lungul anilor: Concurs, Tănase Scatiu, Faleze de nisip sau Pas în doi.


Sursa informaţiilor: https://www.facebook.com/events/1646748988934620/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu