joi, 6 decembrie 2018

Târgușor de Viscri cu produse artizanale din Transilvania






Viscri 32 - White Barn and Blue House și Kredenz vă așteaptă să degustați preparate culinare artizanale și să descoperiți produse meșteșugărești din Transilvania, numai bune de oferit celor dragi de Crăciun.

 Viscri 32 își deschide porțile în weekend alături de Kredenz, Asociația Viscri Începe și artizani din sudul Transilvaniei și vă invită Sâmbătă și Duminică, 8-9 Decembrie, la un Târgușor de Viscri. Degustăm tihnit în șură brânzeturi, zacuști, cărnuri, dulcețuri de la mici fermieri din Transilvania și descoperim obiecte meșteșugărești, toate numai bune de oferit cadou de Crăciun. Echipele Kredenz și Viscri 32 vor fi prezente pentru a povesti pe îndelete despre fiecare ingredient.

 Evenimentul va cuprinde o degustare și un pop-up shop de brânzeturi, cărnuri, zacuscă și dulcețuri curatoriate de Kredenz și asezonate de echipa din Șura Alba de la Viscri 32. Bunătățile sunt culese din sate din sudul Transilvaniei și cuprind o selecție reprezentativă pentru ferme de familie și producători mici, imposibil sau greu de găsit în magazine.

 Asociația Viscri Începe reunește meșteșugari din Viscri și promovează produsele lor artizanale: papuci de pâslă, ciorapi și mânuși din lână, obiecte tradiționale cusute sau brodate, săpunuri naturale făcute de mână.


Despre noi:
• Kredenz este un proiect românesc ce face curatoriat culinar. Selectează cu atenție cele mai bune produse preparate cu ingrediente naturale din zona rurală din Transilvania. Construiește rețele de mici producători și fermieri și lucrează alături de ei pentru ca împreună să asigure consumatorilor un standard de calitate înalt la un preț echitabil. Kredenz își propune să redescopere patrimoniul gastronomic al țării, să îl pună în valoare și să îl aducă în contemporan, căutând noi moduri de a produce și pregăti mâncarea pentru un trai sănătos, cu respect față de mediul înconjurător și comunitate.

• Șura Alba de la Viscri 32 - White Barn and Blue House este un spațiu gastronomic deschis sezonier de 2 tineri (Mara și Alexu, un avocat și un designer) relocați în Viscri de la oraș. Proiectul funcționează din multe puncte de vedere ca un business social, având doar angajați din sat, ingrediente de la fermieri și țărani din zonă și rețete transilvănene inspirate de bunica Marei.

• Asociația "Viscri Începe" a fost înființată acum 18 ani cu găndul de a ajuta locuitorii să trăiască mai bine și a sprijinit în special femeile și copiii. A învățat viscrencele sa facă papuci din pâslă, i-a vândut în Germania și a reușit să le asigure o sursă constantă și sigură de venit. Asociația s-a implicat și în susținerea educației copiilor din sat prin acoperirea cheltuielilor de transport către școlile din împrejurimi, a cheltuielilor de cazare în internate și prin organizarea de lecții private care să îi ajute pe copii să își facă temele și să atingă un nivel de cunoștințe satisfăcător pentru obiectivele lor școlare. Eforturile asociației au dus la scăderea abandonului școlar și creșterea numărului de elevi care continuă studiile la școli profesionale sau la liceu.

Manufactura de Brânză folosește din 2016 laptele vacilor Bălțată Românească pentru a produce brânzeturi maturate artizanale. Familia Varga se ocupă de îngrijirea celor 20 de vaci și produce 9 sortimente de brânză maturată.

Ferma Căţean continuă o tradiție de peste 300 de ani și este cunoscută pentru efortul de promovare a produselor tradiționale românești. Întreaga familie este implicată în continuare în viața de zi cu zi a fermei.

Camara lui Mayr este un proiect local dezvoltat la Ferma Zootehnica Bazna de către familia Mayr. Aceasta este printre ultimii procesatori care lucrează cu porci Bazna și care produce loturi mici, îngrijite personal, de mezeluri rafinate.


detalii pe:
- www.cuimbold.ro
- www.kredenz.ro



Sursa informațiilor aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu