Sursa imagini aici.
Criptomonedă sau criptovalută (din engleză CryptoCurrency) este un tip de monedă digitală, virtuală, o monedă surogat, nebancară, folosită ca mijloc de plată, (ex: Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Ripple, Litecoin, Dogecoin).
Denumirea de criptomonedă indică faptul că acest mijloc de plată utilizează criptografia și este descentralizat pentru a controla tranzacțiile și preveni dubla cheltuială, o problemă curentă pentru valutele digitale.
Sursa informaţiilor şi detalii suplimentare Wikipedia.
Bitcoin (din limba engleză bit: unitate de informație binară și coin: monedă), este un sistem de plată electronică descentralizat și o monedă digitală (criptomonedă) opensource creată în 2009 de Satoshi Nakamoto. Bitcoin (BTC) a fost creat pentru a asigura protecția investițiilor și finanțarea liberă a afacerilor, fără a face apel la instituții financiare și în afara oricărei constrângeri și reglementări. Numele Bitcoin se referă de asemenea și la programul opensource pentru folosirea acestor monede, cât și la rețeaua peer-to-peer (de la egal la egal) pe care acesta o formează.
Sursa informaţiilor şi detalii suplimentare Wikipedia.
Astăzi 12.01.2018, cele mai importante criptomonede aveau următorul curs în dolari:
1. Bitcoin - 13546.72 $
2. Ether - 1230.31433 $
3. EtherClassic - 33.59492 $
4. Dash - 1030.58772 $
5. Litecoin - 231.03917 $
6. Monero - 373.04657 $
7. Vertcoin - 5.75952 $
8. Z Cash - 678.20322 $
9. Bitcoin Cash - 2514.01175 $
10. Counterparty - 80.14286 $
Sursa informaţiilor aici.
Documentare despre Bitcoin/Criptomonedă recomandate
Sursa: Youtube Utilizator: Alltime10s
Sursa: Youtube Utilizator: TheTedNelson
Sursa: Youtube Utilizator: SciShow
Sursa: Youtube Utilizator: TheBitcoinMovie
Sursa: Youtube Utilizator: Torsten Hoffmann
Sursa: Youtube Utilizator: Bitcoin Reel
Sfaturi:
1. În ultima vreme au apărut diverse situri-web care au aşa-zişii „boţi” care minează criptomonede, astfel în timp ce le accesezi ele îţi utilizează puterea de procesare a device-ului pe care îl folosești(PC, Laptop, Tabletă sau Telefon Mobil). Numeroase site-uri s-au folosit de astfel de tertipuri pentru a scoate profit rapid şi uşor.
Pentru a fi scutit de astfel de probleme în viitor, şi ca să nu ajungi sponsorul involuntar al unor interese diverse, indiferent din ce parte vin, poţi apela la o extensie de browser care să te ferească de aşa ceva. În plus, dacă foloseşti cea mai recentă versiune de Opera nu trebuie să îţi faci probleme, deoarece acesta oferă protecţie nativă împotriva unor astfel de boţi. Pentru Firefox sau Chrome poţi căuta în magazinul de addon-uri al browserului extensiile NoMiner şi No Coin, care sunt privite, în general, ca fiind cele mai eficiente în astfel de cazuri.
Sursa informaţiilor Adevărul.
2. Pentru cei care sunt tentați să investească în criptomonedă am un sfat: Nu investiți mai mult decât vă permiteți să pierdeți!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu