duminică, 7 octombrie 2018

Intervenție de urgență la biserica din Brusturi






Dragi prieteni,

Am reușit să adunăm fondurile pentru o parte a materialelor necesare intervenției de la biserica din Brusturi, comuna Creaca, județul Sălaj având promisiuni din partea autoritaților pentru susținere cu alte finanțări pe parcursul desfășurării lucrărilor. Vă invităm așadar să vă înscrieți în limita numărului de 15 locuri disponibile pentru intervenția care va dura două săptămâni și care constă în înlocuirea laților și a șițelor degradate și consolidarea șarpantei afectate de intemperii. Șița este deja pregătită și depozitată în sat. Montarea unei șițe horjite de tip bot de rață precum cea de la Brusturi reprezintă o piatră de încercare pentru mulți dintre noi. Se spune că devii un bun meșter abia după ce reușești să bați o asemenea șiță pe muchii.
Activitățile se desfășoară în cadrul proiectului „Ambulanţa pentru Monumente - Transilvania Sud”, proiect-pilot susținut de către Alteța Sa Regala Prințul de Wales și coordonat de Asociația MONUMENTUM. Lucrările au în primul rând un scop didactic pentru tinerii aflați în diferite stagii de formare profesională, dar dorește, totodată, să atragă și participarea altor iubitori ai patrimoniului. Rolul evenimentului este inclusiv de a crea un model de intervenție de tip " ambulanța pentru monumente" care să fie preluată și implementată ulterior la nivelul județului Sălaj și Maramureș. Echipamentul de lucru este pus la dispoziție de către TEMAD Romania, iar tratarea șiței cu substanţa Bochemit este sponsorizată de Deposib Expert din Sibiu. Cazarea va fi asigurată de către membri ai comunității din Brusturi și parohia din localitate.
Fiecare voluntar trebuie să fie pregătit cu sac de dormit, încălțăminte de lucru, îmbrăcăminte subțire și groasă de sezon, frontală, alte lucruri personale de teren.
Ne bucurăm și de cei care vor sta numai o zi sau două, doar să ne anunțe în acest sens.
Participarea se anunță obligatoriu și aici: 0740597184 (arh. Veronica Vaida).



Sursa informațiilor aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu