marți, 14 februarie 2017
Simpozionului Internaţional de Arheologie şi Istorie ,,In Memoriam Constantini Daicoviciu''
Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi al Ministerului Culturii și Identității Naționale organizează în perioada 21 – 24 februarie 2017, în incinta Muzeului Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş, cea de-a XLIII - a ediţie a Simpozionului Internaţional de Arheologie şi Istorie ,,In Memoriam Constantini Daicoviciu''. Tema din acest an a acestei manifestări este:
,,Granița în istorie din cele mai vechi timpuri până în perioada contemporană''
Deschiderea oficială a simpozionului va avea loc miercuri, 22 februarie 2017, începând cu ora 10.00, printr-un Cuvânt de Salut din partea oficialităților.
Noutatea din acest an este conferită de prezența Comisie Naționale de Arheologie care, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale, va organiza miercuri, 22 februarie 2017, între orele 11.00 – 13.00 dezbatarea ,,Câți Suntem?'', un demers al Comisiei Naționale de Arheologie pentru arheologie publică, moderată de președintele CNA dr. Ovidiu Țentea.
În programul acestei acțiuni culturale de amploare este prevăzut ca în zilele de miercuri, 22 februarie și joi, 23 februarie să fie alocat susținerii de conferințe și comunicări legate de tema mai sus menționată. Manifestarea se va încheia vineri, 24 februarie, printr-o excursie tematică pe traseul: Caransebeș - Zăvoi - Ulpia Traiana Sarmizegetusa - Orlea Sântămăria - Costești - Sarmizegetusa Regia (Grădiștea de Munte).
În cadrul evenimentului ştiinţific vor fi prezenți un număr record de participanţi, istorici şi cercetători de la centre universitare din ţară şi din străinătate: Serbia, Franţa, Polonia, Bulgaria, Croaţia și Italia, alături de specialişti din muzee şi centre de cercetare din țară.
Prin numărul de participanţi şi prin valoarea comunicărilor, această manifestare este cea mai importantă reuniune ştiinţifică din partea de vest a ţării.
Sursa informaţiilor Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu