miercuri, 17 octombrie 2018

Medalia românească: CERBUL





🦌 Cerbul carpatin înnobilează cu prezența sa pădurile noastre „Că el îşi întrece/Cu coarnele lui/Fala bradului!”, spune balada.
Cerbul simbolizează arhetipul mistic al naturii, în starea ei naturală, primordială și însumează numeroase calități propice trăind în desișul codrului; el este un animal puternic și sacru, care inspiră vitalitate şi prosperitate.
În folclorul românesc, fascinația și renumele acestui animal legendar sunt asigurate prin calitățile remarcabile cu care este înzestrat. Un cerb mare aduce copii unui pădurar înapoi acasă, duși și rătăciți de vântoaice prin pădure. Tot cerbul îl ajută pe Făt-Frumos să o salveze pe fata împăratului de balaur și să o aducă la curte, așezată într-un leagăn împletit din fire de mătase și prins între coarnele cerbului. Într-un alt basm, doi cerbi cu coarne de aur sunt înhămați la carul împletit din lujeri și flori al Zânei celei Bune a Pădurilor.
🏅 Noul produs medalistic al Monetăriei Statului - compus din medalie, pliant și mapă de prezentare - este dedicat cerbilor noștri carpatini, acestor mărețe podoabe ale naturii și poate fi achiziționat de la sediul central sau de la magazinele Monetăriei la următoarele prețuri: 770 lei/ bucată – pentru medalia din argint și 230lei/ bucată – pentru medalia din aliaj de cupru.
Date tehnice:
✔️ Aliaj: Argint 925‰
Diametru: 60 mm
Greutate: 185 grame
Calitate: patinată
Tiraj fix: 40 bucăți

✔️ Aliaj: Cupru
Diametru: 60 mm
Calitate: patinată
Tiraj fix: 60 bucăți

#cerb #medalie #monetariastatului



Sursa informațiilor Monetăria Statului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu