duminică, 21 octombrie 2018

Interventie de urgenţă la Moara de tuluji de la Ibulcina, Prigor






Caraşul păstrează numeroase ansambluri de mori, unele dintre ele încă folosite, altele abandonate, care de multă vreme nu mai macină făină. După intervenţia de la Moara Îndărătnica de la Perete din Rudăria, ne-am propus să facem o intervenţie la o altă moară, o moară unică care macină pentru animale, la Ibulcina, comuna Prigor, în judeţul Caraş-Severin. Moara abandonată, aşteaptă voluntari inimoşi, care împreună cu comunitatea s-o pregătească pentru iarnă.
Ambulanţa pentru Monumente Banat, aşadar, face apel la voluntari pentru a salva această frumoasă moară. Cu sprijinul Primăriei din localitate, vom asigura cazarea şi masa participanţilor. Cei interesaţi să participe, să-şi aducă încălţăminte de lucru, sac de dormit, lanternă, izopren.
Proiectul Ambulanţa pentru Monumente Banat este un proiect cultural finanţat de Ordinul Arhitecţilor din România, din Timbrul de Arhitectură, fiind coordonat de Asociaţia pentru Patrimoniu Activ- PACT, în parteneriat cu Asociaţia Monumentum, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Caraş- Severin, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Timiş şi Facultatea de Arhitectură şi Urbanism Timişoara.
Cei interesaţi să participe la această intervenţie sunt rugaţi să-şi confirme prezenţa la următoarele număr de telefon:
stud.arh. Braje Mircea 0740351386
stud. arh. Adrian Bancoş 0748646863
Ioan Rotaru 0762438632, Primaria Prigor, reprezentant al comunităţii locale



Sursa informațiilor aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu