joi, 9 august 2018

Festivalul Internațional de Film Etnografic de la Zlatna, la a VI-a ediţie. Programul celor trei zile de festivalFestivalul Internațional de Film Etnografic de la Zlatna, la a VI-a ediţie. Programul celor trei zile de festival.

În perioada 10 – 12 august 2018, în orașul Zlatna va avea loc a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Film Etnografic. În aceeași perioadă se vor serba și Zilele Zlatnei. Organizatorii evenimentului sunt Primăria Orașului Zlatna, Consiliul Local Zlatna, Casa de Cultură ”Horea Popescu” Zlatna, Consiliul Județean Alba, Centrul de Cultură ”Augustin Bena” Alba Iulia. Manifestările vor fi deschise, ca în fiecare an, de o paradă a portului popular la care vor participa locuitorii orașului, ai satelor apropiate și delegații invitate din alte zone.

Juriul festivalului de film este format din regizorul Copel Moscu – președinte, regizorul Grigore Gonța, actrița Eugenia Maci, regizorul Cristi Toporan și Evelina Cîmpean din partea organizatorilor.

În competiția filmelor au fost înscrise 722 de producții din 85 de țări. Proiecția filmelor pentru public va avea loc la sediul Primăriei Zlatna, începând cu data de 6 august și pe tot parcursul celor 3 zile de festival.

Programul evenimentelor este:
*vineri – ora 17:00 – parada portului popular, urmată de un spectacol folcloric
*sâmbătă – ora 18:00 – spectacol muzica usoară
*duminică
– la ora 10:00 – cros ROGVAIV, organizat de Alba Aluminiu, partener FIFE
– la ora 17:00 – festivitatea de premiere urmata de un concert folcloricSursa informațiilor Ziarul Unirea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu