luni, 9 mai 2016

Un tezaur de argint antic descoperit în Jud. Suceava - 09/05/2016 - Foto/Video











































Sursa imaginilor aici



Sursa: Youtube Utilizator: Detectie Metal Romania



Sursa: Youtube Utilizator: Detectie Metal Romania

"Este vorba despre o descoperire proaspătă în care au ieșit la iveală 5 piese din argint, fiind vorba despre 3 brațări și 2 coliere tip inel. Preliminar au fost datate sec 2-3 d.Hr. însă așteptăm expertiza arheologilor pentru o datare cât mai exacta.
Piesele cântăresc împreună aproximativ 150 g și au fost descoperite pe raza Jud. Suceava într-o zonă muntoasă la aproximativ 1000 m altitudine pe un drum forestier ce face legătura între 2 localități.
Cele descoperite au fost predate autorităților în cursul zile de astăzi 09/05/2016 conform legislației în vigoare legea 182/2000 respectiv O.G. 43/2000.
Obiectele găsite prezintă o deosebita valoare pentru Patrimoniul Cultural Național și se vor lua toate măsurile ca acestea să ajungă într-un muzeu din județ spre a fi expuse publicului larg. Până atunci vă invitam să urmăriți aceasta scurta prezentare a pieselor cât și momentul descoperirii.

Va mulțumim pentru atenție și sperăm că într-o zi să le puteți admira și într-o vitrină din proaspăt reamenajat-ul Muzeu de Istorie al Bucovinei din județul Suceava."


Sursa informaţiilor aici.

2 comentarii: