„Această expoziție ilustrează, până în momentul de față, rezultatele acestui proiect, un proiect de pionierat pentru zona noastră, deoarece pentru prima oară, în mod sistematic, este identificat patrimoniul cultural care se găsește pe platforma continentală a Mării Negre. În cadrul acestei expoziții prezentăm atât imagini privind desfășurarea proiectului, cât și obiecte tridimensionale care au fost recuperate, de-a lungul vremii, din siturile submarine”, a spus arheologul MINAC, dr. Constantin Chera.
În vitrinele de sticlă, publicul poate vedea fragmente din epava medievală de la Tuzla, pietre de balast, fragmente de placaj din bronz, ceramică recuperată de pescari, precum și diverse obiecte din bronz destinate reciclării, descoperite la Costinești.
„În aceste situri arheologice submarine se poate găsi tot ceea ce este legat de navigație: fragmente de nave din lemn sau fier, obiecte care au aparținut echipajului, dar și obiecte care constituiau încărcătura navelor respective. Am descoperit la Costinești câteva obiecte care, fiind din bronz, au fost încărcate pentru a fi topite”, a mai spus cercetătorul dr. Constantin Chera."
Articol şi imagini preluate de aici: http://www.telegrafonline.ro/1422050400/articol/290554/artefacte_din_siturile_submarine_in_vitrine.html
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu