vineri, 8 decembrie 2017

Memoria Romei. Conferința de la Muzeul Hărților





Marţi, 12 decembrie, ora 18:00, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi vă invită la conferinţa intitulată „MEMORIA ROMEI. AMPRENTA TRECUTULUI ÎN DOCUMENTE CARTOGRAFICE ALE IMPERIULUI ROMAN TÂRZIU”, susţinută de istoricul dr. Silviu Anghel.

Evenimentul inaugurează seria „ATLAS. CONFERINŢELE MNHCV”, adresată publicului interesat de istorie şi cartografie.

Conferinţele vor fi susţinute de specialişti din domeniul istoriei, cartografiei şi vor aborda teme diverse, care vor trezi interes deopotrivă în rândurile comunităţii ştiinţifice şi ale publicului pasionat de aceste subiecte.

„MEMORIA ROMEI. AMPRENTA TRECUTULUI ÎN DOCUMENTE CARTOGRAFICE ALE IMPERIULUI ROMAN TÂRZIU ” pune în discuţie câteva dintre cele mai importante documente cartografice romane, cum ar fi Tabula Peutingeriana sau Notitia Dignitatum; acestea sunt în unele privințe mai grăitoare pentru situația secolelor anterioare decât pentru prezentul epocii. Prelegerea identifică aceste aspecte și analizează modalităţile în care ele au fost până acum cercetate.

Absolvent al Facultăţii de Istorie a Universităţii Bucureşti, Silviu Anghel este din 2011 doctor în studii clasice al Universităţii Columbia din New York. Între 2010 şi 2015 a fost cercetător ştiinţific la Universitatea Goettingen. A obţinut numeroase burse de cercetare, printre care un stagiu la Şcoala Americană de la Atena, la Academia Americană de la Roma, la Koc University din Istanbul.

ACCESUL LA EVENIMENT ESTE GRATUIT şi se face în limita locurilor disponibile, doar pe baza înscrierii pe site-ul muzeului, la pagina evenimentului:

http://www.muzeulhartilor.ro/event-item/harta-gloriei-imperiului-cartografia-antichitatii-tarzii/

Vă așteptăm!


Sursa informaţiilor Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu