joi, 17 august 2023

Apariție editorială: Așezarea neo-eneolitică de la Aldeni-Gurguiul Balaurului, jud. Buzău. O reevaluare interdisciplinară, de Cristian Eduard Ștefan

 


Încă din anul 2019 Muzeul Județean Buzău a lansat noul program editorial ce își propune publicarea de carte științifică care fie tratează subiecte de istorie și arheologie buzoiană, fie este semnată de cercetători și specialiști buzoieni. De atunci și până în prezent, trei astfel de lucrări au obținut premii ale Academiei Române sau alte distincții.
Astăzi avem new entry! "Așezarea neo-eneolitică de la Aldeni-Gurguiul Balaurului, jud. Buzău. O reevaluare interdisciplinară", semnată Cristian Eduard Ștefan, arheolog expert în cadrul Institutului de Arheologie ”Vasile Pârvan” București. Volumul valorifică colecții mai vechi de materiale arheologice și prin prisma unor analize mai noi, cum ar fi cercetările interdisciplinare (analize arheozoologice și carpologice, arheometrie etc.). Astfel, volumul de față cu nr. 19 în cadrul Bibliotecii Mousaios a Muzeului Județean Buzău, revalorifică dintr-o nouă perspectivă materialul de interes arheologic descoperit pe teritoriul județului Buzău, la Aldeni, în prima jumătate a secolului trecut.
Volumul se va găsi în curând în rețeaua de magazine a muzeului nostru și la comandă online.
Felicitări, Cristi! Te așteptăm cu noi reușite!

 

Sursa informațiilor Costache Daniel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu