marți, 9 mai 2023

Noaptea Muzeelor 2023 - Muzeul Național al Banatului

 

Dragi prieteni, vă invităm la „Noaptea Muzeelor 2023"! În anul Capitalei Culturale Europene, Muzeul Național al Banatului vă așteaptă să pășiți într-o lume fascinantă a istoriei și a artei.
Sâmbătă, 13 mai 2023, între orele 17:00 - 02:00, veți fi martorii unei seri pline de momente artistice și de ateliere interactive într-un mare show comun al grupurilor de reconstituire istorică și artistice coordonate de MNaB. Spectacolele de istorie vie („living museum") vă vor purta prin istoria Timișoarei și Banatului, oferindu-vă o experiență captivantă.
În mansardele Bastionului Maria Theresia veți putea vizita expoziții impresionante precum "Prinț și Sultan. Decenii de Război și Fronturi Fluctuante la Hotarele Sublimei Porți" și "Patrimoniul sub reflectoare Timișoara – Lumi paralele", iar la parterul clădirii, expozițiile: "Ciprian Porumbescu – 170. O viață, o epocă, un ideal", Expoziția "Istoria militară a Banatului" și Muzeul Popas.
Uniunea Artiștilor - Cronicari vă va încânta cu momente artistice și cu ateliere interactive într-un mare show comun. Veți avea ocazia să asistați la salve de tun în Curtea Bastionului Theresia. De asemenea, veți fi martorii unui spectacol inedit de dans cu săbiile în stilul oștenilor stepelor, un duel real cu arme istorice din colecția privată a Uniunii, între spadasini experimentați, și muzică istorică live susținută de Peregrinii.
Intrarea și participarea la evenimente este gratuită, așa că nu ratați această ocazie unică de a trăi o experiență culturală memorabilă. Vă așteptăm cu drag la Muzeul Național al Banatului pentru a (re)descoperi istoria și cultura orașului nostru și a întregului Banat.
#mnab #noapteamuzeelor2023

 

Sursa informațiilor Muzeul Național al Banatului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu