Arheologia experimentală diseminată la Cucuteni
În data de 20 iulie s-a desfășurat workshopul intitulat „București-Târgoviște-Iași: Dialoguri Experimentale” la Baza de Cercetare Arheologică „Acad. Mircea Petrescu-Dîmbovița” a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, din satul Băiceni, com. Cucuteni, jud. Iași, care a cuprins o sesiune de comunicări, experimente arheologice și aplicații de teren.
Anul acesta, manifestarea a fost dedicată Arheologiei Experimentale, una dintre cele mai spectaculoase și active metode de cercetare arheologică. După cum sugerează și titlul, au susținut comunicări profesori, cercetători, doctoranzi, masteranzi și studenți din trei centre universitare recunoscute pentru cercetarea arheologică de înalt nivel științific.
Muzeul Municipiului București a fost reprezentat de către Theodor Ignat și Vasile Opriș, care au prezentat și discutat rezultatele obținute din testele experimentale pe ceramică eneolitică Boian-Gumelnița realizate în ultimii 12 ani pe situl de la Sultana-Malu Roșu din jud. Călărași, unde muzeul nostru participă anual la cercetările de aici cu caracter multidisciplinar.
Mulțumim colegilor de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași pentru invitație și organizarea evenimentului, având planificat ca anul viitor să continuăm seria de întâlniri printr-un eveniment similar la București.
Sursa informațiilor Muzeul Municipiului Bucureşti - Palatul Suțu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu