miercuri, 8 mai 2024

„Cum respiră pământul” – fotoexpoziție itinerantă – autor Dan Mihalcea – la Muzeul de Științele Naturii Bacău

 

Cum respiră pământul
– fotoexpoziție itinerantă – autor Dan Mihalcea –
la Muzeul de Științele Naturii Bacău


Luni, 13 mai 2024 ora 12:00
Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii “Ion Borcea” Bacău, organizează luni, 13 mai 2024, începând cu ora 1200, la sediul din strada Aleea Parcului, nr. 9, vernisajul expoziției itinerante „Cum respiră pământul” – fotoexpoziție itinerantă Dan Mihalcea.
Acest proiect are drept scop punerea în valoare a patrimoniului natural al țării noastre în scopul cunoaşterii, educării şi recreării prin organizarea în perioada mai – iunie 2024 a fotoexpoziției itinerante „Cum respiră pământul”.
Expoziția personală itinerantă de fotografie (autor Dan Mihalcea), este alcătuită din 20 de fotografii realizate la Vulcanii Noroioși, la Pâclele Mici în județul Buzău.
Dan Mihalcea este de și autorul lucrărilor care fac obiectul Expoziției personale itinerante de fotografie religioasă Canonicon care s-a concretizat în urma pelerinajelor pe care dumnealui le-a făcut la mânăstirile din România timp de 4-5 ani.
Povestea acestei fotoexpoziţii a început pe 21 aprilie 2023 când a fost vernisată la Galeria Calderon Art Studio. Data de început nu a fost aleasă întâmplător, ci ca o sărbătoare - pe 22 aprilie în fiecare an fiind sărbătorită Ziua Planetei Pământ. Autorul, împreună cu Centrul Cultural Mihai Eminescu din București, a stabilit itinerarul acestei expoziții care a inclus până acum mai multe centre de cultură din țară. Astfel, în 2023 expoziția a fost deschisă în: București (Centrul Cultural Mihai Eminescu), Târgoviște (Muzeul de Istorie), Ploiești (Muzeul de Artă Ion Ionescu-Quintus), Pitești (Biblioteca Județeană Argeș Dinicu Golescu), Târgu Jiu (Muzeul de Artă Constantin Brâncuși), Gura Humorului (Casa de Cultură), Iași (Palatul Culturii) Brașov (Galeria 9 a Uniunii Scriitorilor din România), Târgu Mureș (Centrul de Cultură și Artă), iar anul acesta: în Râmnicu Vâlcea (Galeria de Artă Artex a Uniunii Artiștilor Plastici), Cluj-Napoca (Muzeul de Artă) și în Reșița (Muzeul Banatului Montan).
În Bacău expoziția va fi deschisă la Muzeul de Științele Naturii, în perioada 13 mai - 14 iunie 2024 și va putea fi vizitată de marți până duminică, între orele 8:00 – 16:00.


Vă aşteptăm!
Manager,
dr. Gabriela Gurău

 

Sursa informațiilor Observatorul Astronomic "Victor Anestin" Bacău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu