DE ZILELE CLUJULUI TE-AȘTEPTĂM LA MUZEU
Evenimente la sediul MNIT (intrare gratuită):
-----
31 MAI, ORA 16:00:
Vernisaj Expoziție „A FOST ODATÃ ÎN EGIPT"
Piesa de teatru „JUDECATA LUI OSIRIS"
Aceste evenimente încheie al treilea an de când am inițiat proiectul adresat elevilor de liceu, Platforma de dialog între MNIT și adolescenți - Muzeul nostru / Muzeul vostru, o inițiativă care ne-a obligat să căutăm modalități de a-i determina pe adolescenți să își folosească creativitatea și energia și să își exprime propria viziune despre o expoziție, plecând de la cea realizată de MNIT ,,Zei și muritori din Egiptul antic” (ZMEA).
Au participat la proiect patru școli clujene: Colegiului Național „Gheorghe Șincai” Cluj-Napoca, Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu” Cluj-Napoca, Colegiul Tehnic Energetic Cluj și Școala Gimnazială ”Ștefan Pascu” Apahida. Rezultatele proiectului, expoziția #AfostodatăînEgipt și piesa de teatru Judecata lui Osiris, vor fi prezentate publicului în 31 mai de la ora 16:00 la sediul MNIT.
Pe lângă ceea ce au învățat alături de noi și au realizat prin propriul efort, rămâne o experiență care i-a apropiat de muzeu și a apropiat muzeul de ei!
-----
1 IUNIE, ORELE 11.00 - 13.00:
Ateliere de educație muzeală:
„ZEI ȘI MURITORI ÎN EGIPTUL ANTIC"
Pentru vechii egipteni, conservarea trupului prin mumificare sau îmbălsămare era foarte importantă. Doar anumiți preoți puteau face acest lucru. Mumificarea putea dura până la 70 de zile. Ulterior corpul era spălat, înfășurat cu benzi de in și așezat într-un sarcofag de lemn de formă umană, pictat cu diferite semne și simboluri.
Mumia - un artefact important în cadrul Expoziției noastre, este pictată cu diferite scene ce ilustrează momente din ritualul de îmbălsămare. O astfel de scenă este un guler amplu, decorat pe piept și compus din zece rânduri de motive geometrice.
De 1 IUNIE vom povesti despre ritualuri, despre zei și despre îmbălsămare. Și pentru că am ales să confecționăm împreună gulerul redat pe mumie, vom transforma activitatea într-o adevărată artă.
Vârsta participanților: 5 - 11 ani.
Vă așteptăm în curtea muzeului, începând cu orele 11:00
Sursa informațiilor Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu