joi, 8 septembrie 2016

Bătrânelel doamne tecucene – maşinile retro



După Ayrton Senna „Să fii al doilea înseamnă să fii primul care pierde”.
Această frază este argumentul întreg pentru care ne-am tras gândul pe roata cu spiţă, cu jantă, din cauciuc. Şi-am vrut să ne fiţi alături voi, tecucenii, buni şi foarte buni, frumoşi şi excepţionali şi foarte înalţi la suflet, aşa cum va ştiu de o viaţă. Ba nu (!), de mai multe vieţi bine trecute ale “Bătrânelor doamne tecucene – maşinile retro”, cam cinsprezece la număr şi aşezate în şir şi tare făloase, în curtea cea mare a conacului Cinculeştilor.
Muzeul drăguţă, muzeul ! Muzeul de pe şoseau Tecuci-Bârlad, E25, în faţă lui Iliuţă… Ca să ştiţi şi să veniţi negreşit, că v-aştept !
De pe la 1924 una, de 1939 alta, şi-un Trabant, şi-o Ladă şi-o Dăcioară din prima serie si-un vechi IMS …
Îi şi-o trăsură pe-acolo, a luI Mazăre şi altA a lui Zaharia şi-o droie de maşinuţe, machete la scară. Iar niscaiva poze a boierului Chrissoveloni, şi-a conului Berza, şi-a colonelui Ionescu, şi-a inginerului Dumitriu, n-is de aducere-aminte din vremea umbreluţelor de soare şi-a melonului de fetru. Dar tot pe lângă vreun Ford vechi , vreo Broscuţă sau vreun Zil rusesc.
Aşa că poftiţi la Casele Cincu, la Muzeul de azi, sâmbătă şi duminică, pe 10 şi 11 a lui răpciune, adicătelea septembrie, de pe la orele zece şi până pe-nserat.
Acolo suntem ! Cu cele mai bătrâne şi frumoase doamne ale Tecuciului –MAȘINILE RETRO.


Sursa informaţiilor aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu