duminică, 27 octombrie 2024

Conferința „Orașele-porturi de la Dunărea de Jos. O istorie milenară între război și pace”

 

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea anunță: 


În perioada 31 octombrie – 2 noiembrie 2024, la Centrul Muzeal Eco-Turistic „Delta Dunării”, Str. 14 Noiembrie, nr. 1bis, se va desfășura Conferința „Orașele-porturi de la Dunărea de Jos. O istorie milenară între război și pace”, organizată la Tulcea de Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului (ISACCL) în colaborare cu Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” (ICEM).
Evenimentul de deschidere a lucrărilor va avea loc în data de 31 octombrie 2024, ora 11.00, la Centrul Muzeal Eco-Turistic „Delta Dunării”.


Ce spun organizatorii:
”Conferința se desfășoară în cadrul unui program internațional de anvergură al ISACCL, ”Orașe porturi în regiunea danubiano-pontică”, asumat ca un proiect de cercetare și documentare multianual, care să evidențieze vocația porturilor din arealul danubiano-pontic ca locuri de interacțiune și sinteză cultural civilizațională de-a lungul mileniilor în spațiul Levantului. Comunicările vor aborda modificarea frontierelor politice în urma expedițiilor militare, mizele economice, rutele comerciale și culturale, patrimoniul natural și cultural în spațiul Dunării de Jos.
O expoziție inedită de hărți vechi și o sesiune dedicată unor mărturii ale călătorilor străini în secolele XVIII - XIX vor completa dezbaterile științifice.
În acord cu misiunea și obiectivele ISACCL, se va pune accentul pe rolul diplomației politice și culturale, care s-a născut în spațiul Levantului, în cadrul unei istorii marcate de alternanța între război și pace.”


Detalii despre program: https://www.icemtl.ro/conferinta-orasele-porturi-de-la.../

 

Sursa informațiilor ICEM TULCEA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu