marți, 18 octombrie 2016

A XVIII-a ediţie a Zilelor Culturii Maghiare din judeţul Sibiu



A XVIII-a ediţie a Zilelor Culturii Maghiare din judeţul Sibiu

În data de 20 octombrie se dă startul evenimentului cultural maghiar care, la fel ca în anii precedenţi, este adresat comunităţii maghiare, şi nu numai, din judeţul Sibiu.
Evenimentul se va desfăşura timp de două săptămâni, iar acţiunile incluse în program se vor desfăşura în aproape toate localităţile din judeţul Sibiu unde este prezentă minoritatea maghiară.
Pe parcursul celor două săptămâni se vor derula zeci de evenimente: dansuri populare, spectacol de teatru, balul strugurilor, stand up comedy, comemorarea revoluţiei din 1956, precum şi diferite seminarii.
Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc în data de 20 octombrie, la Sala Traube din Mediaş, unde participanţii vor fi încântaţi în cadrul unui spectacol de stand up comedy. Programul continuă ziua următoare, la Casa Millennium din Mediaş, unde va fi comemorat episcopul Márton Áron.
Sâmbătă va avea loc traditionalul Bal al Strugurilor, care se va desfăşura în sala de evenimente a complexului Ştrand din Mediaş, iar duminică va avea loc, la biserica reformată din Mediaş, o comemorare a revoluţiei din 1956.
În celelalte localităţi cu minoritate maghiară se vor desfăşura programe asemănătoare.
Scopul acestui eveniment este păstrarea valorilor tradiţionale şi culturale ale comunitătţi maghiare din zonă, precum şi popularizarea acestora.
Organizatorii speră ca şi în acest an numărul participanţilor să fie cel puţin la fel de mare ca în anii anteriori, dar, mai ales, ca publicul sa fie mulţumit, având oportunitatea de a se familiariza cu cultura şi tradiţiile maghiare.


Sursa informaţiilor Direcția Municipală pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret Mediaș.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu