vineri, 19 octombrie 2018
Inelul de buclă din epoca bronzului de la Jurilovca
Inelul de buclă din epoca bronzului de la Jurilovca
Pe teritoriul nord-dobrogean vestigiile din epoca bronzului sunt puține la număr. În ceea ce privește piesele de aur este cunoscută una singură - inelul de buclă descoperit la Jurilovca. În România astfel de artefacte au fost descoperite într-un număr destul de restrâns, însă aria lor de răspândire este vastă. Acestea erau folosite de femei pentru a fi prinse în păr, fiind considerate piese de podoabă și având o vechime de peste 4500 de ani. #Jurilovca
În expoziția Muzeului de Istorie și Arheologie Tulcea puteți vedea piesa amintită mai sus, la care se adaugă alte obiecte care datează din aceeași perioadă. Inelul de buclă a fost descoperit în zona de sud-est a cetății Argamum (Jurilovca, jud. Tulcea). Acesta a fost prelucrat din aur de 22 Kt, având partea inferioară de formă triunghiulară, iar capetele sunt subțiate, fiind petrecute unul peste celălalt. În general astfel de piese sunt găsite în necropole tumulare, însă sunt cunoscute și din descoperiri fortuite.
Vă invităm să vizitați muzeul, care vă poate oferi o călătorie în trecut și puteți afla istoria unor epoci și a unor obiecte interesante care așteaptă să fie redescoperite!
#Tulcea #VisitTulcea #MuzeuldeIstoriesiArheologieTulcea #ICEMTulcea #Patrimoniu#DrumulCetatilor
Sursa informațiilor Muzeul de Istorie și Arheologie Tulcea.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu