miercuri, 9 iunie 2021

„Noaptea Muzeelor 2021” la Complexul Muzeal de Științele Naturii „Ion Borcea” Bacău Ediția a XVII-a

 

„Noaptea Muzeelor 2021”
la Complexul Muzeal de Științele Naturii „Ion Borcea” Bacău
Ediția a XVII-a
Sâmbătă, 12 iunie 2021

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea” invită publicul băcăuan să participe în noaptea de 12 iunie 2021 la cea de-a XVII-a ediţie a Manifestării „NOAPTEA MUZEELOR”, care se va desfășura la două dintre subunitățile noastre: Muzeul de Științele Naturii și Observatorul Astronomic „Victor Anestin”, între orele 18:00 - 01:00 (01:00 fiind ora de intrare a ultimului vizitator).
Inițiată de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes desfășurat la nivel internațional și aflat anul acesta la a 17-a ediție. Muzee și instituții culturale din zeci de țări europene și nu numai își aprind luminile și deschid porțile în aceeași noapte. Evenimentul este sărbătorit anul acesta, în multe țări din Europa, în data de 3 iulie. Din cauza contextului generat de prezenţa virusului SARS-CoV-2, unele țări au stabilit date diferite de organizare care țin cont de evoluția diferită a situației sanitare din fiecare stat în parte și de măsurile propuse pentru sectorul cultural. Este și motivul pentru care Rețeaua Națională a Muzeelor din România a ales, în premieră, să propună o dată diferită față de cea oficială – 12 iunie 2021.
În cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea” Bacău, evenimentul Noaptea Muzeelor, este sărbătorit în fiecare an, începând din 2007.
Între orele 18:00-01:00 (01:00 fiind ora de intrare a ultimului vizitator), vor fi organizate diverse activităţi la sediul celor două subunități mai sus menționate.
Astfel, la Muzeul de Științele Naturii, vor fi deschise spre vizitare următoarele expoziţii:
- Expoziţiile permanente: „Păduri din România”, „Ocrotirea naturii”, „Flori din adâncurile Terrei”;
Expoziţiile temporare: „Mirodeniile – povești cu gust”, „O lume dispărută”, „Superorganismul – viața complexă a termitelor”, „Superorganismul – viața ascunsă a furnicilor”, „Personalităţi băcăuane – prof. univ. dr. Gheorghe Hasan”, „Exponatul lunii - Fluturele Morpho Albastru (Morpho adonis)”, „Valoarea cărții - Ornitologia”, Sera cu plante ornamentale și Grădina Senzorială.
Cu ocazia Nopţii Muzeelor, în premieră va fi disponibilă pentru public Fotoexpoziția „Rarități floristice și faunistice din ținutul Neamțului”.
La Observatorul Astronomic „Victor Anestin”, pot fi vizitate:
- Expoziţia permanentă „Universul – de la Pământ la stele”, cu următoarele teme: „Sistemul solar”, „Astronautica”, „Grupuri stelare”, „Evoluţie stelară”, „Forma şi evoluţia Universului” şi expoziţia temporară: „Astronomia în Antichitate”.
Dacă vremea o va permite, publicul va avea acces și pe terasa circulară a Observatorului Astronomic de unde doritorii vor putea admira panorama Bacăului noaptea.
Important!!!!! Accesul vizitatorilor se va face restricţionat, conform reglementărilor în vigoare pe perioada stării de alertă, dat fiind contextul generat de prezenţa virusului SARS-CoV-2. Pentru a avea acces, persoanele trebuie să aibă temperatura sub 37,3 °C şi să poarte mască pe toată perioada prezenţei în incinta spaţiilor expoziţionale. Numărul maxim de vizitatori într-o sală de expoziție va fi de 5 persoane. Trebuie păstrată distanța de siguranță de minimum 2 m atât între vizitatori precum și între aceştia şi personalul muzeului.
De asemenea, se va respecta circuitul de vizitare indicat de organizatori.

Cu ocazia acestui eveniment intrarea este gratuită!

Vă aşteptăm!

Manager,
dr. Gabriela Gurău

 

Sursa informațiilor Observatorul Astronomic „Victor Anestin” Bacău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu