duminică, 29 ianuarie 2017

Venin - Frumuseți de neatins



Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vă invită să explorați o nouă expoziție temporară inedită cu exponate vii, dar și cu piese de o valoare inestimabilă din colecțiile muzeului, în perioada 1 Februarie – 18 Iunie 2017. „Venin – frumuseți de neatins” vă propune să descoperiți lumea fascinantă a câtorva specii veninoase din lumea animală, unele dintre acestea regăsindu-se în clasamentul celor mai veninoase animale din lume.

Știm cu toții că există animale veninoase. Știm că numeroase vietăți – inclusiv unele dintre cele mai comune și de primă utilitate pentru om, precum albinele – au secreții toxice pe care le injectează ca să se apere. Alte specii sunt extrem de periculoase, dacă stăm să ne gândim la șerpi, dar iată că cel mai puternic venin din lumea animală este cel al unui melc! Pentru multe dintre aceste specii, veninul nu reprezintă altceva decât unul dintre „instrumentele” organismului lor pentru supraviețuire.

Expoziția „Venin – frumuseți de neatins” vă provoacă să lăsați prejudecățile și teama față de animalele veninoase la poarta muzeului și să descoperiți frumusețea unică a exponatelor noastre vii. Multe dintre aceste specii de animale provin din locuri extrem de îndepărtate și greu accesibile omului și cu siguranță aproape nimeni nu și-ar dori o întâlnire față în față cu acestea în mediul lor natural. Invităm publicul interesat să profite de această oportunitate și să descopere noua expoziție temporară a Muzeului „Grigore Antipa”, unde vor avea ocazia să admire specii veninoase de șerpi, broaște, arahnide, dar și insecte. De asemenea, vor fi expuse adevărate comori din colecțiile muzeului - piese de o valoare inestimabilă care în mod normal sunt inaccesibile publicului larg.

Hashtag-ul expoziției este #venin. Vă așteptăm să ne urmăriți și pe rețelele de socializare. Pagina noastră oficială de Facebook (https://www.facebook.com/muzeulantipa/) va urmări desfășurarea expoziției și va expune impresiile vizitatorilor noștri

Programul de vizitare este de marţi până vineri între orele 10 – 18 (ultimul vizitator intră la ora 17) iar sâmbăta şi duminica între 10 – 19 (ultimul vizitator intră la ora 18).
Preţurile biletelor este de 10 lei/copil/student/pensionar şi 15 lei/adult. Copiii cu vârste mai mici de 3 ani au gratuitate.


Sursa informaţiilor Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu