Pentru cei care nu știu, RĂPCIÚNE este numele popular al lunii septembrie.
Programul este între orele 10.00 și 18.00, iar intrarea este liberă.
De vineri până duminică, de dimineța până seara, aproximativ o sută de producători, meșteri, artizani și negustori se vor aduna în curtea Muzeului Național al Țăranului Român pentru un festin gastronomic și nu numai.
Se va coace pâine, se vor infăsura sarmale, se va găti zacuscă, toate după rețete țărănești de altădată. Nu vor lipsi pastrama și mustul, grătarele și mâncărurile gătite la fața locului.
Veți putea degusta: brânzeturi, cașuri și cașcavele argesene, afumături de la Brăila, Cozonac Domnesc și Cozonac Bujor, plăcinte întinse și poale-n brâude la Botosani, miere de la Sibiu și din Ilvov, ciocolată de casă și prăjituri tradiționale din Maramureș, turtă dulce și covrigi de la Pitești, dulcețuri și zacuști pregătite după rețete din diferite zone gastronomice, siropuri, ceaiuri și plante aromate de grădină, murături, țuici, babic, fructe și legume de toamnă de la Voinești și din comuna 1 decembrie, pastrav afumat și diverse sortimente de pâine.
Pentru cunoscători și colecționari, sunt antichități țărănești și mobilier în curtea interioară, porțelanuri, ceasuri, ibrice, sfeșnice, tablouri, aparate foto, patefoane, cărți, alături de meșteri si artizani din toate zonele țării: sticlari, iconari, olari, fierari, cojocari, țesătoare, cioplitori, pielari, împletitoare, rudari, încondeietoare cu: obiecte din lemn, alamă, lână impâslită, ceramică, ţesături, jucării din lemn si pânză, podoabe, ouă încondeiate, mobilier pictat, icoane, casete pictate sau decorate cu tehnica șervețelului, bijuterii din piele, alamă sau din pietre semiprețioase, căciulițe croșetate, vestimentație și fel de fel de obiecte realizate cu multă migală.
Sursa informaţiilor: https://www.facebook.com/events/1498201793828623/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu