luni, 14 noiembrie 2016
Conferința „Periplu balcanic”
Conferința „Periplu balcanic” din ciclul “Piața, loc simbolic al orașului”
Muzeul Municipiului Bucureşti vă invită la următoarea întâlnire din cadrul conferinţelor de joi.
Astfel, în data de 17 noiembrie 2016, ora 18.30, la Palatul Suțu, are loc conferința cu titlul „Periplu balcanic” din ciclul “Piața, loc simbolic al orașului”, susținută de arh. Vasile Marcu, cu participarea arh. Mihai Stăncescu.
Conferința este legată direct de expoziția de fotografie realizată cu drona “Piața, loc simbolic al orașului”. Fotografiile prezentate în expoziție, realizate cu o dronă profesionistă de Cătălin D. Constantin, dezvăluie detalii spectaculoase și sensuri simbolice ale piețelor urbane europene. Piețe celebre din capitale cunoscute, de la marginile geografice ale Europei, Lisabona și Istanbul, sunt puse în expoziție alături de piețe anonime, dar nu mai puțin interesante, precum cele ale așezărilor aromâne din munții Pindului, cu miticul lor platan în centru, plantat acolo secole în urmă, chiar la întemeierea localității. Pe durata expoziței au loc ateliere și conferințe dedicate pieței, înțeleasă ca fenomen cultural, arhitectural și antropologic.
Arhitect, grafician, profesor universitar, Vasile Marcu s-a născut în București, în 1940 și are un doctorat la Institutul de Arhitectură „Ion Mincu”. Din 1990 emigrează în Grecia, dar face “naveta” deseori între Atena și București. Portofoliul de architect cuprinde numeroase lucrări de amenajări interioare, design ambiental, remodelare urbană, ansambluri peisagere (realizate în colaborare cu mari birouri de proiectare din România şi Grecia). Ca grafician a participat cu lucrări de artă decorativă la expoziții din România și Grecia iar compoziţiile sale murale de mari dimensiuni pot fi admirate în cadrul ansamblului hotelier Kipriotis (insula Kos și Rodos). A semnat volumele: „Arhitectura și ambientul destinate educației”, „Arhitectura și designul ambiental”, „Reprezentări în Arhitectură-Îndrumar metodologic”, apărute între 2005 și 2008 la Editura Fundației România de Mâine. Este membru al Uniunii Arhitecților din România și al Ordinului Arhitecților din Romania, al Uniunii artiștilor plastici din România și al Societății Inginerilor și Arhitecților din Grecia.
Intrarea este 10 lei. În preţ este inclusă vizitarea expoziţiilor MMB, în termen de 30 zile.
Coordonator conferinţe: Dr. Cătălin D. Constantin
Conferințele de joi continuă cu:
24 noiembrie, ora 18:30, conferința „Videcări miraculoase – Ștefan Luchian” cu Ioan D. Popa, șef Secție Restaurare-Conservare, Muzeul Municipiului București
Cu ocazia acestei conferinţe, programul de vizitare a muzeului va fi prelungit până la orele 21.00, participanţii putând vizita astfel, după prezentare, expoziţia intitulată „Videcări miraculoase – Ștefan Luchian”.
Sursa informaţiilor Muzeul Municipiului Bucureşti.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu