LINK EXCHANGE

miercuri, 1 mai 2024

Fasmidele – curiozități ale naturii

 

Complexul Muzeal Național Neamț, prin Muzeul de Științe Naturale Piatra-Neamț, organizează, 𝐢̂𝐧𝐜𝐞𝐩𝐚̂𝐧𝐝 𝐜𝐮 𝐝𝐚𝐭𝐚 𝐝𝐞 𝟑𝟎 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥𝐢𝐞, o nouă expoziție temporară, intitulată „Fasmidele – curiozități ale naturii”. Proiectul expozițional este realizat în colaborare cu Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi. Cele 70 de exponate naturale prezentate, din aproximativ 20 de specii, aparțin unui grup de insecte, mai puțin cunoscut de către publicul larg.
Denumirea lor în limba latină este Phasmida sau Phasmatodea, care derivă de la cuvântul grecesc «phasma», ce se traduce fantomă sau spirit. Această denumire reflectă capacitatea lor extraordinară de camuflare în fața dușmanilor. Toate speciile de fasmide «se deghizează» atât de bine sub forma unor rămurele sau frunze, încât nici o pasăre cu ochii ageri nu le poate depista. Pe lângă capacitatea de camuflare, aceste creaturi uimitoare pot sta complet nemişcate multă vreme, întocmai ca nişte beţe sau pietre.
𝐄𝐱𝐩𝐨𝐳𝐢𝐭̦𝐢𝐚 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐠𝐚̆𝐳𝐝𝐮𝐢𝐭𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐬𝐞𝐝𝐢𝐮𝐥 𝐌𝐮𝐳𝐞𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐒̦𝐭𝐢𝐢𝐧𝐭̦𝐞 𝐍𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥𝐞 𝐏𝐢𝐚𝐭𝐫𝐚-𝐍𝐞𝐚𝐦𝐭̦ 𝐩𝐚̂𝐧𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐬𝐟𝐚̂𝐫𝐬̦𝐢𝐭𝐮𝐥 𝐥𝐮𝐧𝐢𝐢 𝐚𝐮𝐠𝐮𝐬𝐭 𝟐𝟎𝟐𝟒.

Mai multe detalii despre fasmide și expoziție găsiți pe site-ul nostru: https://cmnn.ro/expozitie/fasmidele_curiozitati_ale_naturii/

 
#cmnn #muzeelecmn #expozitieremporara #stiintenaturale #piatraneamt

 

Sursa informațiilor Complexul Muzeal Național Neamț.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu