LINK EXCHANGE

duminică, 5 noiembrie 2023

Expoziția „Ghid de ornamentică tradițională”

 

Deschiderea expoziției „𝗚𝗵𝗶𝗱 𝗱𝗲 𝗼𝗿𝗻𝗮𝗺𝗲𝗻𝘁𝗶𝗰𝗮̆ 𝘁𝗿𝗮𝗱𝗶𝘁̦𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗮̆”


Muzeul Municipiului București vă invită la inaugurarea expoziției „Ghid de ornamentică tradițională”, eveniment care va avea loc miercuri, 8 noiembrie 2023, ora 10.00, la Muzeul Nicolae Minovici (Str. Dr. Nicolae Minovici, nr 1).
Expoziția „Ghid de ornamentică tradițională” își dorește să introducă vizitatorul în interiorul universului ornamenticii tradiționale, prin intermediul informațiilor textuale și vizuale. În decorul regăsit pe obiectele de artă populară sunt înscrise o multitudine de elemente cu semnificații pline de înțeles. Pe lângă funcția utilitară, artefactele tradiționale poartă o funcție simbolică, transmisă prin forma obiectului și mai ales prin ornamentică. De aceea, prin elaborarea acestei expoziții propunem vizitatorului o analiză a reprezentărilor decorative care împodobesc obiectele din colecția Muzeului de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici, dar și o atenționare legată de faptul că fiecare motiv ornamental are o semnificație, un rost.
Astfel, având de această dată la dispoziție noi resurse pentru lecturarea obiectelor decorate cu un întreg arsenal de motive, de la cele mai simple, geometrice, până la cele antropomorfe, publicul este încurajat să viziteze #MuzeulMinovici vânând înțelesuri menite a ajuta la descifrarea tuturor simbolurilor ascunse.
Silvia Zamfir, Mădălina Manolache și Ionuț Banu sunt curatorii acestei expoziții și abia așteaptă momentul deschiderii pentru a vă răspunde la întrebări și a vă prezenta noul proiect muzeal.
Mai multe detalii, aici
https://fb.me/e/2VgAnGgYC

 

Sursa informațiilor Muzeul Municipiului Bucureşti - Palatul Suțu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu