LINK EXCHANGE

marți, 1 noiembrie 2022

Medalia românească: Ziua națională a radioului

 

“Alo, alo, aici Radio Bucureşti!”
Timp de 93 de ani, Radioul public a rămas atât un reper de credibilitate cât și un instrument accesibil al informaţiei, al libertății de expresie și al dezbaterii publice.
Pe data de 1 noiembrie 1928, ora 17:00, a fost difuzată în eter prima emisiune radiofonică a postului Radio Bucureşti (Societatea de Difuziune Radiotelefonică din România), cu anunțul „Alo, alo, aici Radio Bucureşti”. Emisiunea a fost deschisă de profesorul Dragomir Hurmuzescu, ctitorul radiofoniei românești, după care a urmat un recital de versuri compuse de Horia Furtună, în care Radioul românesc era definit „Un suflet nou”.
Ca semn de prețuire pentru rolul avut în transmiterea tuturor evenimentelor semnificative din istoria României, vă invităm să aciziționați, de la magazinele Monetăriei Statului, setul medalistic aniversar Ziua Națională a Radioului.
Acest produs de colecție – format din medalie, pliant și mapă de prezentare – poate fi achiziționat la prețul de 281 lei/set pentru medalia din argint și de 121 lei/set pentru medalia din aliaj de cupru; prețurile includ TVA.


Medalia prezintă următoarele caracteristici tehnice:
# Material: Argint 999‰
- Diametru: 37 mm
- Greutate: 31,11 grame
- Calitate: proof
# Material: Aliaj de cupru
- Diametru: 37 mm
- Calitate: proof

 

Sursa informațiilor Monetăria Statului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu