LINK EXCHANGE

joi, 2 iunie 2016

Sesiunea de comunicări ştiințifice "LOCURI ALE MEMORIEI ÎN SPAȚIUL URBAN"



Vă aşteptăm vineri 3 iunie şi sâmbătă 4 iunie alături de noi la sesiunea de comunicări ştiințifice "LOCURI ALE MEMORIEI ÎN SPAȚIUL URBAN".
Eveniment organizat de Complexul Muzeal Bistrița Năsăud în colaborare cu Comisia de Istorie a Oraşelor din România la Casa Argintarului (Centrul German Bistrița) din strada Dornei nr.5.
Locurile memoriei implică spațiul și timpul și contribuie la formarea reperelor din memoria colectivă pentru valorile unei societăți. Sesiunea noastră își propune să se ocupe, în principal, de acele locuri ale memoriei aflate în centrele urbane. Asemenea locuri pot fi: muzee, biblioteci, arhive, spații publice (piețe, parcuri, străzi, promenade), edificii reprezentative, cimitire, monumente de for public și monumente istorice în general, situri arheologice, fortificații, simboluri promenade etc. Semnificația acestor locuri s-a putut schimba de la o epocă la alta; alteori, unele locuri ale memoriei au dispărut, pentru a reveni peste timp în atenția generală. Ele vor face obiectul unor comunicări susținute de specialiști din Sibiu, Brașov, Brăila, Bucureşti, Oradea, Tg.Mureş, Cluj-Napoca, Bistrița, ş.a.
MANAGER,
Alexandru Gavrilaş


Sursa informaţiilor Complexul Muzeal Bistrița Năsăud

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu