LINK EXCHANGE

luni, 14 octombrie 2024

Prima prezentare a acestui panel, „The Transylvanian Carpathians and the Dynamics of Prestige Goods throughout the Second Iron Age” va fi susținută de dr. Daniel Spânu

 

„Resources, objects and exchange networks in the Carpathian and West Pontic area” este panelul care va încheia conferința internațională ”Crossing geographical barriers and conceptualizing expansion in Eurasia. Exploration, conquest and ideology in antiquity and beyond. Melammu Workshop 24”, ce se va desfășura în perioada 17-18 octombrie 2024 la sediul Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului.

Prima prezentare a acestui panel, „The Transylvanian Carpathians and the Dynamics of Prestige Goods throughout the Second Iron Age” va fi susținută de dr. Daniel Spânu, cercetător ştiințific II în cadrul Institutului de Arheologie „Vasile Pîrvan” din București. A obținut diploma de doctor în Istorie Antică, Arheologie și Istoria Artei (Universitatea din București) cu teza „Piesele de orfevrerie din Dacia din secolele II a.Chr. - I p. Chr.”, primind mențiunea „Magna cum laude” și diploma de abilitare în Istorie, pe baza susținerii tezei „Aculturație la est de Carpați din perspectiva necropolei din secolele II-III de la Poieneşti”). În 2014 i-a fost decernat Premiul „Vasile Pârvan” al Academiei Române pentru monografia „Tezaurele dacice. Creaţia în metale preţioase din Dacia preromană”, iar în 2013, Premiul „Flaminiu Mîrțu” al Muzeului Judeŗean Argeş, Piteşti.

Membru în Registrul Arheologilor din România (din anul 2000), este în prezent încadrat ca expert, participând la organizarea a 41 de campanii arheologice de teren în România şi 10 în străinătate (Franța, Germania și Georgia) și este, de asemenea, membru în Comitetele de Redacție ale revistelor „Dacia” şi „Materiale şi Cercetări Arheologice” ale Institutului de Arheologie din Bucureşti și membru al Comisiei Internaționale de Expertizare a brățărilor dacice IX-XI, Frankfurt am Main.

 

Sursa informațiilor Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu