LINK EXCHANGE

duminică, 6 octombrie 2024

Prima prelegere va fi susținută de 𝗱𝗿. 𝗟𝗶𝘃𝗶𝘂 𝗜𝗮𝗻𝗰𝘂 și este intitulată „Imperiul Mediteranean traversează Istrosul. Câteva observații strategice și logistice asupra campaniilor militare de-a lungul Dunării, de la Darius la Zopyrion.”

 

Panelul „Alexandru cel Mare (și alți cuceritori) și marile râuri din Eurasia” va deschide cea de-a doua zi a conferinței „Trecerea hotarelor geografice și conceptualizarea expansiunii în Eurasia. Explorare, cucerire și ideologie în Antichitate și dincolo de ea. Melammu Workshop 2024”. Prima prelegere din cadrul acestui panel va fi susținută de 𝗱𝗿. 𝗟𝗶𝘃𝗶𝘂 𝗜𝗮𝗻𝗰𝘂 și este intitulată „Imperiul Mediteranean traversează Istrosul. Câteva observații strategice și logistice asupra campaniilor militare de-a lungul Dunării, de la Darius la Zopyrion.
Dr. Liviu Mihail Iancu este istoric și arheolog, cercetător la Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului din București și coordonator de programe al Asociației Eurocentrica. A obținut doctoratul în istorie antică și în arheologie la Universitatea din București, în 2018, cu o lucrare despre mercenarii greci din bazinul mediteranean în perioada arhaică. A participat la cercetări arheologice în România și Turcia începând cu 2010, în special la cetatea antică Histria.
Domeniile sale predilecte de cercetare sunt: relațiile internaționale și războiul în antichitatea greco-romană, privit în special din perspectivă economică și socială, colonizarea greacă în bazinul Mării Negre, metalurgia antică, producția și folosirea materialelor textile în armatele din vechime, istoria arheologiei românești.
Între cele mai recente publicații se numără articolele: „Who is Gyges?”: Assessing the Carian connections of the first Mermnad king of Lydia once again (Besançon, 2023); The Great Conflict over the Levant (612 – 562 BC) and its consequences for the Greeks (Vienna, 2022); The East Greeks between the Levant and Pontos Euxeinos in the Archaic period (București, 2022); New Data on Gevork Tiratsy’an’s Activity before his Repatriation to Armenia from Romania in June 1948 (Erevan, 2022). A publicat, de asemenea, cartea Kleitoi Epikouroi. Prolegomene conceptuale și metodologice la studiul mercenarilor greci din epoca arhaică (București, 2021), pregătind în prezent publicarea completă a tezei de doctorat, în limba engleză.
___
Conferința internațională „Trecerea hotarelor geografice și conceptualizarea expansiunii în Eurasia. Explorare, cucerire și ideologie în Antichitate și dincolo de ea. Melammu Workshop 2024” se va desfășura în perioada 17-18 octombrie 2024 la sediul Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului.

 

Sursa informațiilor Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu