LINK EXCHANGE

miercuri, 11 septembrie 2024

MIROS DE PÂINE CALDĂ. PÂINEA ÎN EPOCA REGATULUI DAC

 

Pentru mulți dintre noi, pâinea este astăzi alimentul pe care îl folosim cel mai des pentru a susține șunca, salamul sau cașcavalul în sandvișul nostru. Însă o astfel de percepție este foarte diferită față de cea a oamenilor care au trăit chiar și cu câteva generații în urmă. Putem spune că, pe parcursul mai multor milenii din istoria omenirii, pâinea a reprezentat unul dintre produsele cele mai importante în alimentație.


Dacă ar fi să ne îndreptăm atenția asupra modului în care era preparată pâinea într-un moment anume din istoria omenirii și într-o anumită arie geografică, poate că am întâmpina unele greutăți. De la o astfel de curiozitate a pornit și ideea demersului nostru. Oare cum se poate distinge procesul de preparare a pâinii în timpul Regatului Dac prin intermediul descoperirilor arheologice? Răspunsul la care am ajuns s-a concretizat în expoziția pe care vă invităm să o vizitați:


În data de 12 septembrie 2024, la sediul Muzeului de Istorie și Artă din Zalău, va fi vernisată expoziția: MIROS DE PÂINE CALDĂ. PÂINEA ÎN EPOCA REGATULUI DAC. Produsul muzeal este rodul colaborării Muzeului din Zalău, Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva și a Institutului de Arheologie și Istoria Artei, din Cluj-Napoca.
Pentru aceia dintre dumneavoastră, care nu veți putea să fiți prezenți la vernisaj, promitem să revenim cu amănunte.

 

Sursa informațiilor Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu