LINK EXCHANGE

joi, 1 august 2024

Pescăruşul japonez (Lonchura striata var. domestica) - VIDEO

 

Sursa: Youtube Utilizator: Complexul Muzeal Ion Borcea Bacau

 

Exponatul lunii august 2024 la Vivariu Bacău - Pescăruşul japonez (Lonchura striata var. domestica)


Primii pescăruși japonezi au fost crescuţi în Orientul îndepărtat. Aceștia sunt de fapt un fel de ciudățenie a naturii din cauză că formează o rasă hibridă (fiind obținuți prin încrucișarea a două specii: mannikinul cu coada ascuțită și cinteza vărgată) și nu sunt găsiți în sălbăticie.
Cum sugerează numele lui științific, pescărușul japonez este una din puținele specii de cinteze domesticite. Aceștia sunt de fapt un fel de ciudățenie a naturii din cauză că formează o rasă hibridă (fiind obținuți prin încrucișarea a două specii: mannikinul cu coada ascuțită și cinteza vărgată) și nu sunt găsiți în sălbăticie. Se crede că scopul inițial în spatele perfecționării pescărușului japonez a fost dezvoltarea unei rase de păsări care să fie folosită în adoptarea și creșterea altor specii mai dificile de cinteza. Pescărușii japonezi se înmulțesc ușor și astfel devin părinți adoptivi ideali pentru multe specii de cinteze din cele mai rare care nu sunt suficient de stabile cât să îndeplinească calități de părinți buni.
Oricare ar fi originea acestora, pescărușii japonezi reprezintă una dintre cele mai agreabile și ușor de întreținut specii de cinteză.


Material realizat de conservator Corduneanu Emil.

 

Sursa informațiilor Observatorul Astronomic "Victor Anestin" Bacău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu