LINK EXCHANGE

miercuri, 12 iunie 2024

𝗦𝗮𝗹𝗼𝗻 𝗱𝗲 𝗺𝗶𝗻𝗲𝗿𝗮𝗹𝗲, 𝗳𝗼𝘀𝗶𝗹𝗲 𝘀̦𝗶 𝗴𝗲𝗺𝗲

 

Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud, Secţia de Ştiinţele Naturii, în parteneriat cu S.C. ICPE Bistriţa S.A., Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca - Laboratorul de Paleotheriologie, Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Geografie, Extensia Universitară Bistriţa, vă invită la aniversarea a 30 de ani de la primul 𝗦𝗮𝗹𝗼𝗻 𝗱𝗲 𝗺𝗶𝗻𝗲𝗿𝗮𝗹𝗲, 𝗳𝗼𝘀𝗶𝗹𝗲 𝘀̦𝗶 𝗴𝗲𝗺𝗲, expoziţie cu vânzare ce se va desfășura în incinta Muzeului Bistriţa, în perioada𝟭𝟰-𝟭𝟲 𝗶𝘂𝗻𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟰, între orele 𝟭𝟬°°-𝟮𝟬°° zilnic.
La eveniment vor fi prezenți specialiști din domeniul geologic, alături de colecţionari pasionați și comercianţi de minerale, fosile și geme, din Baia Mare, București, Timişoara, Argeș, Sângeorz-Băi.
Publicul vizitator va putea să admire impresionante ,,flori de mină” și minerale brute din România, din Carpații Orientali (zona minieră Baia-Mare) și Munții Apuseni, dar și din alte regiuni ale Terrei.
Vor fi etalate colecţii deosebite de pietre semipreţioase şi obiecte ornamentale, fosile aparținând diverselor ere geologice (corali, amoniți, dinți de mosasaur, dinți de rechin, lemn opalizat), iar, pentru copii, minicolecții și figurine de forme și cromatică aparte, provenind de pe aproape toate continentele.
De menționat sunt bijuteriile confecționate din argint și cupru argintat, alături de cele realizate din pietre fine şi ornamentale (turcoaz, lapis lazuli, rubin, safir, smarald, carneol, ametist, cuarţ fumuriu, agat, jad, citrin, cuarț roz, malachit), meteoriți, tectite.
Manifestarea de tradiție a instituției muzeale bistrițene are și scopul de a informa şi forma vizitatorii referitor la anumite subiecte interesante din sfera mineralogiei şi paleontologiei.
Componenta științifică a salonului o constituie conferinţa cu titlul ,,Paleontologia vertebratelor în România: fosile, bio-evenimente, geologie’’, susținută de Prof. Univ. Dr. Ing. Vlad Codrea de la Univ. Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, la care bistrițenii sunt invitați să participe vineri, 14 iunie, ora 13,30.
Participanţii la Salonul de minerale, fosile şi geme 2024:
ing. geolog Claudia Groza, ing. geolog Dorin Groza, ing. geofizician Andrei Costin, ing. minier Ştefan Strimb, Maxim Hîruța, Cătălina Hîruţa, Manu Nasiri, Gabriela Sandu, Gheorghe Tincă.
Coordonator proiect:
Cercetător Ştiinţific III, Dr. Ing. Marius Horga


Vă așteptăm cu drag!
Manager,
Dr.Alexandru Gavrilaș

 

Sursa informațiilor Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu