LINK EXCHANGE

duminică, 4 februarie 2024

Lumea colecționarilor de minerale VERNISAJ

 

Lumea colecționarilor de minerale VERNISAJ "Numele meu este 𝗔𝗹𝗲𝘅𝗮𝗻𝗱𝗿𝘂 𝗣𝗲𝘁𝗿𝘂 𝗧𝗿ă𝗶𝘀𝘁𝗮𝗿𝘂 , lucrez în domeniul HoReCa, și sunt căutător și colecționar de minerale. Eșantioanele pe care le expun în cadrul expoziției „Lumea colecționarilor de minerale” sunt exclusiv din România, și sunt culese personal din teren.
Piesa pe care v-o prezint este compusă din cristale de mari de cuarț, și provine dintr-un filon de cuarț alpin din zona Polovragi, Munții Căpățânii, jud. Gorj. Frumusețea ei este dată de dimensiunile generoase ale cristalelor individuale de cuarț, dar mai ales de forma cristalină simplă și elegantă, proprie acestei specii minerale care, prin estetica ei deosebită, a ajuns să fie sinonimă cu noțiunea de mineral în general.
În ciuda abundenței sale, plăcerea descoperirii de noi cristale idiomorfe de cuarț nu pălește cu timpul, ea fiind la fel de stabilă ca însuși mineralul. Satisfacția este cu atât mai mare cu cât, în urma consultării literaturii geologice, drumurilor lungi cu mașina, și urcușurilor pe cărări neumblate, între două răsuflări epuizate, vezi lucind în soare eșantionul care a făcut ca totul să merite.
Vă învit să vizitați expoziția „Lumea colecționarilor de minerale” găzduită în incinta Muzeului Geologic Național, și să descoperiți comorile naturale ale României."

 

Sursa informațiilor Muzeul Geologic Național.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu