LINK EXCHANGE

duminică, 5 februarie 2023

Medalia românească: Octav BĂNCILĂ

 

04.02.1872 - Octav BĂNCILĂ


Octav Băncilă este artistul atașat celor mulți și exploatați, opera acestuia fiind alcătuită din patru mari tematici care au îmbogățit pictura românească: tematica țărănească, tematica proletariatului, tematica țigănească și tematica evreiască.
Prin ilustrarea Răscoalei țărănești din 1907, artistul Băncilă a modificat total iconografia țăranului existentă până atunci. Momentul 1907 s-a constituit într-o sursă de inspirație pentru curentul realismului socialist, rezultatul obținut fiind un melanj între duritatea artistică a lui Băncilă și idilicul reprezentării lui Nicolae Grigorescu.
În plus față de tematicile care l-au consacrat în arta plastică românească, Octav Băncilă a creat numeroase portrete, naturi statice, tablouri cu flori și peisaje, toate aceste făcând deliciul caselor de licitații contemporane.
Pictura lui Băncilă se înscrie în tradiția militantă a culturii românești, tradiție pe care a ilustrat-o cu opere de o valoroasă ținută artistică.
Octav Băncilă – produs premium al Monetăriei Statului – este format din medalie, broșură și cutie de prezentare și poate fi achizitionat de iubitorii de artă la următoarele prețuri (care includ TVA): 765 lei/ bucată, pentru medalia din argint și 250 lei/ bucată, pentru medalia din aliaj de cupru.

Caracteristici tehnice medalie:
# Aliaj: Argint 925‰
- Diametru: 60 mm
- Greutate: 178 grame
* Calitate: patinată
# Aliaj: Cupru
- Diametru: 60 mm
* Calitate: patinată
________________________
#MonetariaStatului #Medalii #ProgramMedalistic #Pictura #OctavBancila #Arta

 

Sursa informațiilor Monetăria Statului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu