LINK EXCHANGE

luni, 20 februarie 2023

Expoziția „Salvarea și Restaurarea Bunurilor Culturale”

 

La 𝐌𝐮𝐳𝐞𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐈𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞 𝐬̦𝐢 𝐄𝐭𝐧𝐨𝐠𝐫𝐚𝐟𝐢𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐓𝐚̂𝐫𝐠𝐮 𝐍𝐞𝐚𝐦𝐭̦ 𝐯𝐚 𝐟𝐢 𝐝𝐞𝐬𝐜𝐡𝐢𝐬𝐚̆ 𝐦𝐚𝐫𝐭̦𝐢, 𝟐𝟏 𝐟𝐞𝐛𝐫𝐮𝐚𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟑, 𝐢̂𝐧𝐜𝐞𝐩𝐚̂𝐧𝐝 𝐜𝐮 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟎:𝟑𝟎, 𝐞𝐱𝐩𝐨𝐳𝐢𝐭̦𝐢𝐚 „𝐒𝐚𝐥𝐯𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬̦𝐢 𝐑𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐁𝐮𝐧𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐂𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥𝐞” realizată de experții în restaurare și restauratorii din Laboratorul de Restaurare-Conservare al Complexului Muzeal Național Neamț. Organizată în timpul stagiului de formare profesională de muzeograf Lavinia - Ana Axentioi, sub coordonarea dr. Otilia Mircea, și cu sprijinul conducerii Complexului Muzeal Național Neamț, director dr. Ciprian – Dorin Nicola și director adjunct științific dr. Mihaela Cristina Verzea, expoziția va constitui în perioada 21 februarie -6 mai 2023, prin tematica abordată: cercetarea bunurilor culturale și metodologii de restaurare, un punct de atracție a publicului larg, și în special pentru unitățile de învățământ aflate în Școala Altfel.
Expoziția „Salvarea și Restaurarea Bunurilor Culturale” a fost concepută pentru a evidenția una dintre funcțiile muzeelor, conservarea - restaurarea, în care patrimoniul descoperit prin contribuția cercetătorilor din cadrul Complexului Muzeal Național Neamț a fost valorificat prin intermediul specialiștilor din Laboratorul de Restaurare-Conservare.
Prin expoziția „Salvarea și Restaurarea Bunurilor Culturale” atragem atenția asupra artefactelor din metal și ceramică care ajung în Laboratorul de Restaurare – Conservare al Complexului Muzeal Național Neamț, ca importante materiale de studiu teoretic și practic, și totodată asupra rolului specialistului în conservare-restaurare pentru redarea identității fiecărui bun cultural.
𝐄𝐱𝐩𝐨𝐳𝐢𝐭̦𝐢𝐚 𝐩𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐟𝐢 𝐯𝐢𝐳𝐢𝐭𝐚𝐭𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐌𝐮𝐳𝐞𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐈𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞 𝐬̦𝐢 𝐄𝐭𝐧𝐨𝐠𝐫𝐚𝐟𝐢𝐞 𝐓𝐚̂𝐫𝐠𝐮 𝐍𝐞𝐚𝐦𝐭̦ 𝐢̂𝐧 𝐩𝐞𝐫𝐢𝐨𝐚𝐝𝐚 𝟐𝟏 𝐟𝐞𝐛𝐫𝐮𝐚𝐫𝐢𝐞 – 𝟔 𝐦𝐚𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟑, 𝐝𝐮𝐩𝐚̆ 𝐮𝐫𝐦𝐚̆𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦: 𝐦𝐚𝐫𝐭̦𝐢-𝐝𝐮𝐦𝐢𝐧𝐢𝐜𝐚̆ 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐨𝐫𝐞𝐥𝐞 𝟎𝟗:𝟎𝟎-𝟏𝟕:𝟎𝟎.
Mai multe detalii găsiți pe site-ul muzeu-neamt.ro.
Vă așteptăm la muzeu!
#cmnn #muzeelecmnn #expozitietemporara #targuneamt #restaurare #conservare

 

Sursa informațiilor Complexul Muzeal Național Neamț.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu