LINK EXCHANGE

joi, 10 noiembrie 2022

ZIUA DOBROGEI SĂRBĂTORITĂ LA MUZEUL DE ISTORIE ŞI ARHEOLOGIE TULCEA

 



Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea vă invită la
ZIUA DOBROGEI SĂRBĂTORITĂ LA
MUZEUL DE ISTORIE ŞI ARHEOLOGIE TULCEA

Luni, 14 noiembrie 2022, ora 11.00, la Muzeul de Istorie și Arheologie din Parcul Monumentul Independenței, va avea loc vernisajul expoziţiei foto-documentare și lansarea lucrării:
Vizitele familiei Regale a României în Nordul Dobrogei
realizate în cadrul proiectului ”144 de ani de la Unirea Dobrogei cu România”, cofinanțat de UAT Primăria Tulcea.
Organizatori: Organizația CELISEA în parteneriat cu Muzeul de Istorie şi Arheologie din cadrul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea
”S-au alăturat acestui demers, în calitate de colaboratori, instituții culturale și muzeale de prestigiu: Muzeul Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” București, Biblioteca Județeană ”Ioan N. Roman” Constanța, Arhivele Naționale ale României, Biroul Județean Tulcea al Arhivelor Naționale. Și-au adus, de asemenea, contribuția: familia prefectului Răsvan Vasiliu și colecționarii Octavian Motoc și Dan Sambra.
Expoziția și proiectul editorial valorifică fotografii și cărți poștale de epocă, articole din presa vremii, documente, fragmente din memorii și jurnalele, păstrate în fondurile arhivistice naționale și locale, în colecțiile instituțiilor culturale mai sus menționate, și redă sub toate aspectele vizitele Familiei Regale a României în teritoriul de la Gurile Dunării. Prezența Înalților Oaspeți în Nordul Dobrogei a reprezentat de fiecare dată un moment solemn, de mare importanță pentru populație și autorități, și a constituit dovada atașamentului suveranilor pentru acest colț de țară.
În cadrul expoziţiei se regăsește și un bogat material constituit din carte veche, medalii, plachete și monede din colecțiile ICEM Tulcea care ilustrează implicarea Familiei Regale a României în evoluția teritoriului Nord-Dobrogean, după unirea acestuia la România.
Expoziția va putea fi vizionată în perioada 14 noiembrie 2022 – 30 mai 2023, la Muzeul de Istorie și Arheologie din Parcul Monumentul Independenței Tulcea.” (Coordonator proiect - Muzeograf Ciocoiu Mădălina)

 

Sursa informațiilor ICEM TULCEA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu