LINK EXCHANGE

luni, 7 noiembrie 2022

Idei în Agora. Tema este: „O meta-știință a Omului Nou? Întoarcere în România anilor 1940-1970”

 

Idei în Agora, la Palatul Suțu
La sfârșitul săptămânii viitoare sunteți invitați la audierea unui dialog special din cadrul programului Idei în Agora. Tema este: „O meta-știință a Omului Nou? Întoarcere în România anilor 1940-1970”. Invitatul lui Sorin Antohi este Marius Turda.
Evenimentul va avea loc la Palatul Suțu vineri, 11 noiembrie 2022, începând cu ora 16.00. Intrarea este liberă.
„Prăbușirea Germaniei naziste și impunerea Uniunii Sovietice ca mare putere globală au antrenat Europa Centrală și de Est într-un proces rapid de transformare forțată pe toate planurile. Dar nu tot trecutul a fost depășit sau uitat. De pildă, Omul Nou, constructorul și produsul oricărei religii/utopii/ideologii, a cunoscut o nouă încarnare, în care antimodernismul (inclusiv fascismele și nazismul) s-au împletit pînă la SF și distopie cu modernismul (inclusiv cel sovietic). Astfel a apărut o meta-știință a Omului Nou, fuziune demiurgică sau cel puțin co-evoluție reciproc mimetică a științelor sociale, umane și biomedicale cu imaginarul social, științele exacte, tehnologia și propaganda.
Acesta este contextul dialogului meu cu Marius Turda, care se întoarce la Idei în Agora (cf. edițiile XII, XXIX, XXXVIII, XLIV) cu prilejul uneia din numeroasele expoziții pe teme biopolitice care le-a realizat în diverse orașe europene”, a declarat Sorin Antohi.
Mai multe detalii despre tema aleasă și contextul abordării ei de către profesorul universitar Marius Turda de la Oxford Brookes University vă rugăm să găsiți aici: https://fb.me/e/5nOKyFs7z

 

Sursa informațiilor Muzeul Municipiului Bucureşti - Palatul Suțu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu