LINK EXCHANGE

marți, 8 noiembrie 2022

Colocviu internațional From the Black Sea to the Black Forest. On the Neolithisation process in the Danube river Basin (MAEC, 8-10 noiembrie 2022)

 


În 𝐩𝐞𝐫𝐢𝐨𝐚𝐝𝐚 𝟖-𝟏𝟎 𝐧𝐨𝐢𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, Complexul Muzeal Național Neamț în parteneriat cu Universitatea din Regensburg (Germania) organizează la Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni din Piatra-Neamț 𝐮𝐧 𝐧𝐨𝐮 𝐜𝐨𝐥𝐨𝐜𝐯𝐢𝐮 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥, 𝐝𝐞𝐝𝐢𝐜𝐚𝐭 𝐝𝐞 𝐚𝐜𝐞𝐚𝐬𝐭𝐚̆ 𝐝𝐚𝐭𝐚̆ „𝐑𝐞𝐯𝐨𝐥𝐮𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐍𝐞𝐨𝐥𝐢𝐭𝐢𝐜𝐞” 𝐝𝐢𝐧 𝐁𝐚𝐳𝐢𝐧𝐮𝐥 𝐃𝐚𝐧𝐮𝐛𝐢𝐚𝐧.
Subiectul a stârnit întotdeauna un mare interes în rândul comunității științifice naționale și internaționale, dar și în rândul iubitorilor de istorie, dat fiind faptul că prin condițiile de mediu favorabile pe care le-a oferit comunităților umane, Bazinul Hidrografic al Dunării a avut un rol fundamental în procesul de neolitizare al Europei, început pe actualul teritoriu al României în urmă cu peste 8000 de ani.
La manifestarea de la Piatra-Neamț și-au adus contribuția 30 de specialiști de la 20 de prestigioase instituții muzeale, universitare și academice din România, Germania, Polonia, Cehia, Marea Britanie, Italia, Ucraina și Ungaria.
Evenimentul va debuta cu 𝐥𝐚𝐧𝐬𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐯𝐨𝐥𝐮𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 dedicat la aniversare reputatului Prof. Univ. Dr. Hab. Sławomir Kadrow, de la Universitatea din Rzeszow (Polonia), un vechi și constant colaborator al Complexului Muzeal Național Neamț.
Citiți mai multe pe site-ul nostru: https://bit.ly/3hkCQ8W.
#cmnn #muzeelecmnn #colocviu #neolitic #piatraneamt #muzeuldeartaeneolitica #cucuteni

 

Sursa informațiilor Complexul Muzeal Național Neamț.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu