Universitatea Politehnica Timișoara și Muzeul Național al Banatului au deosebita plăcere de a te invita la vernisajul expoziției:
𝗣𝗮𝘁𝗿𝗶𝗺𝗼𝗻𝗶𝘂𝗹 𝘀𝘂𝗯 𝗿𝗲𝗳𝗹𝗲𝗰𝘁𝗼𝗮𝗿𝗲 𝗧𝗶𝗺𝗶𝘀̦𝗼𝗮𝗿𝗮. 𝗖𝗮𝗿𝘁𝗶𝗲𝗿𝘂𝗹 𝗖𝗲𝘁𝗮𝘁𝗲- 𝗢 𝗹𝘂𝗺𝗲 𝗶̂𝗻 𝗼𝗴𝗹𝗶𝗻𝗱𝗮̆
Marți | 5 iulie 2022 | ora 19:00
Mansarda Bastionului Maria Theresia, Timișoara, str. Martin Luther nr. 4
locații din cartierul Cetate
transmis LIVE pe:
Zoom, Facebook și YouTube.
𝗣𝗮𝗿𝘁𝗶𝗰𝗶𝗽𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗚𝗥𝗔𝗧𝗨𝗜𝗧𝗔̆
Completează formularul pentru a participa prin Zoom:
https://upt-ro.zoom.us/.../WN_THpNCOJ2Q0qd6FR3Yh1ldg...
Te invităm alături de noi pentru a „sfida” granițele timpului cu ajutorul tehnologiilor digitale! Explorează cultura și patrimoniul orașului nostru și descoperă:
◎ expoziția de la Bastionul Theresia
◎ expoziția stradală cu cele 18 locații emblematice din cartierul Cetate, alături de experții de la Muzeul Național al Banatului, care vor împărtăși detalii mai puțin cunoscute despre clădirile și monumentele din patrimoniul timișorean, live din cartierul Cetate
◎ aplicațiile web, mobile și de realitate augmentată, prin care poți descoperi atât ▸povestea clădirilor și monumentelor din Timișoara, cu ▸date și informații de patrimoniu cultural și istoric mapate geografic, ▸fotografii și filme, cu recunoașterea clădirilor prin realitate augmentată, ▸cu informații și poze vechi suprapuse, ▸imagini 360, cât și ▸istoriile personale ale locuitorilor
Descarcă aplicațiile mobile:
Pentru utilizatorii Android: https://is.gd/SjiIgv
Pentru utilizatorii iOS: https://is.gd/y6JxeV
Anul 2022 are ca temă 𝙈𝙞𝙧𝙤𝙨𝙪𝙡- și aduce sub reflector literatura și poezia care celebrează Timișoara.
Amintirile din istoria orală culese de Grupul de Istorie Orală și Antropologie Culturală coordonat de prof.univ.dr. 𝗦𝗺𝗮𝗿𝗮𝗻𝗱𝗮 𝗩𝘂𝗹𝘁𝘂𝗿 și selecția de texte literare culese de asist.univ.dr. 𝗥𝗼𝘅𝗮𝗻𝗮 𝗥𝗼𝗴𝗼𝗯𝗲𝘁𝗲 sunt îmbinate cu poeziile originale, create pentru Patrimoniul sub Reflectoare Timișoara de către cunoscutul poet timișorean 𝗥𝗼𝗯𝗲𝗿𝘁 𝗦̦𝗲𝗿𝗯𝗮𝗻.
Explorarea istorică și literară a cartierului Cetate este dublată de ilustrarea alegoriei simțului olfactiv prin valorificarea mitului urban despre Timișoara ca oraș al trandafirilor, creat în a doua jumătate a secolului al XIX-lea prin activitatea unor dinastii de grădinari. Imaginile de epocă redau activitatea familiei Wilhelm Mühle (1845–1908) și Árpád Mühle (1870–1930), o secvență din expoziție fiind dedicată magazinului familiei Mühle din actuala stradă Alba-Iulia.
Gazdele vernisajului vor fi reprezentanții Universității Politehnica Timișoara și ai Muzeului Național al Banatului.
𝑆𝑝𝑜𝑡𝑙𝑖𝑔ℎ𝑡 𝐻𝑒𝑟𝑖𝑡𝑎𝑔𝑒 𝑇𝑖𝑚𝑖𝑠̦𝑜𝑎𝑟𝑎 / 𝑃𝑎𝑡𝑟𝑖𝑚𝑜𝑛𝑖𝑢𝑙 𝑠𝑢𝑏 𝑟𝑒𝑓𝑙𝑒𝑐𝑡𝑜𝑎𝑟𝑒 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑜 𝑖𝑛𝑖𝑡̦𝑖𝑎𝑡𝑖𝑣𝑎̆ 𝑐𝑢𝑙𝑡𝑢𝑟𝑎𝑙𝑎̆ 𝑑𝑖𝑔𝑖𝑡𝑎𝑙𝑎̆ 𝑎 𝑈𝑛𝑖𝑣𝑒𝑟𝑠𝑖𝑡𝑎̆𝑡̦𝑖𝑖 𝑃𝑜𝑙𝑖𝑡𝑒ℎ𝑛𝑖𝑐𝑎 𝑇𝑖𝑚𝑖𝑠̦𝑜𝑎𝑟𝑎 𝑟𝑒𝑎𝑙𝑖𝑧𝑎𝑡𝑎̆ 𝑖̂𝑛 𝑝𝑎𝑟𝑡𝑒𝑛𝑒𝑟𝑖𝑎𝑡 𝑐𝑢 𝑀𝑢𝑧𝑒𝑢𝑙 𝑁𝑎𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙 𝑎𝑙 𝐵𝑎𝑛𝑎𝑡𝑢𝑙𝑢𝑖, 𝑝𝑎𝑟𝑡𝑒 𝑎 𝑃𝑟𝑜𝑔𝑟𝑎𝑚𝑢𝑙𝑢𝑖 𝐶𝑢𝑙𝑡𝑢𝑟𝑎𝑙 𝑇𝑖𝑚𝑖𝑠̦𝑜𝑎𝑟𝑎 2023 𝐶𝑎𝑝𝑖𝑡𝑎𝑙𝑎̆ 𝐸𝑢𝑟𝑜𝑝𝑒𝑎𝑛𝑎̆ 𝑎 𝐶𝑢𝑙𝑡𝑢𝑟𝑖𝑖. 𝑃𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡 𝑐𝑢𝑙𝑡𝑢𝑟𝑎𝑙 𝑐𝑜-𝑓𝑖𝑛𝑎𝑛𝑡̦𝑎𝑡 𝑑𝑒 𝑀𝑢𝑛𝑖𝑐𝑖𝑝𝑖𝑢𝑙 𝑇𝑖𝑚𝑖𝑠̦𝑜𝑎𝑟𝑎 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝐶𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢𝑙 𝑑𝑒 𝑃𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡𝑒, 𝐶𝑜𝑛𝑠𝑖𝑙𝑖𝑢𝑙 𝐽𝑢𝑑𝑒𝑡̦𝑒𝑎𝑛 𝑇𝑖𝑚𝑖𝑠̦.
Sursa informațiilor Muzeul Național al Banatului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu