LINK EXCHANGE

marți, 31 mai 2022

Salonul de minerale, fosile şi geme

 


Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud, Secţia de Ştiinţele Naturii, în parteneriat cu S.C. ICPE Bistriţa S.A., organizează Salonul de minerale, fosile şi geme, expoziţie cu vânzare ce se va desfășura în incinta Muzeului Bistriţa, în perioada 3-5 iunie 2022, între orele 10ºº - 20ºº.
La această acțiune de tradiție a muzeului bistrițean vor participa colecţionari şi comercianţi de minerale, fosile și geme, dar și specialiști din domeniul geologic, din Baia Mare, Timişoara, Galați, Bistriţa, Sângeorz-Băi.
Dintre comorile subsolului românesc vor fi etalate spectaculoase ,,flori de mină” din zona minieră Baia-Mare, numeroase eșantioane minerale din România (Carpații Orientali, Munții Apuseni), dar și din alte colțuri ale lumii.
Copiii sunt așteptați cu mici colecții de minerale, de diverse culori și forme, cu figurine realizate din diferite specii minerale, cu mici druze de ametist din Brazilia, figurine din Peru constituite din steatit, sticluţe cu pietricele şi sticluţe-medalion cu pietricele, minicolecţii de minerale fluorescente.
Publicul vizitator va putea admira interesante colecţii de pietre semipreţioase şi ornamentale, lemn fosil, geode din cuarț, ametist și agat, floră și faună fosilă, care provin de pe aproape întreg globul. Dintre piesele de origine organică, pe lângă frumoasa cochilie de sidef a melcului Paua, amintim perlele de cultură, chihlimbarul şi coralul.
Obiectele de podoabă (coliere, brățări, cercei, inele, pandantive,), expuse spre vânzare, sunt executate din pietre fine şi ornamentale cunoscute: ametist, cuarţ roz, ochi de tigru, aventurin, turcoaz, dar și din argint și cupru argintat. Dintre revelaţiile ultimilor ani (pietrele microfaţetate), vor fi prezente rubinul, safirul, amazonitul.
Participanţii la Salonul de minerale, fosile şi geme 2022: geolog Oscar Edelstein, ing. geolog Claudia Groza, ing. chimist Emilia Morariu, Ştefan Strimb, Cătălina Hîruţa, Manu Nasiri, ing. Konrád Lőrinczi, Teodora Tănase, Cătălin Badiu.
Coordonatori proiect: Cercetător Ştiinţific III
Dr. Ing. Marius Horga, Muzeograf, Alina Lehaci.
Vă așteptăm cu drag!
Manager, Dr.Alexandru Gavrilaș

 

Sursa informațiilor Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu