LINK EXCHANGE

sâmbătă, 22 ianuarie 2022

Un bărbat cu un detector de metale a descoperit o monedă de jumătate de milion de dolari

 

Moneda din aur Henric al III-lea FOTO: Spink & Son

 

Un bărbat care a descoperit cu un detector de metale ceea ce se crede a fi una dintre primele monede de aur din Anglia ar putea încasa în câteva zile în jur de jumătate de milion de dolari.


„Moneda din aur Henric al III-lea”, care a fost dezgropată de pe un teren agricol din Devon, sud-vestul țării, a fost bătută în jurul anului 1257 și îl înfățișează pe fostul rege englez așezat pe un tron ornamentat, ținând în mână un glob și un sceptru. Este una dintre cele opt astfel de monede găsite până acum, o parte din ele fiind expuse în diverse muzee.

Găsitorul, care dorește să rămână anonim, nu și-a dat seama cât de valoroasă este moneda găsită. A aflat că este o adevărată comoară abia după ce a postat pe Facebook o fotografie cu ea și când a văzut-o Gregory Edmund, un numismat de la casa de licitații Spink & Son. „A fost una din puținele lui descoperiri, Nu-i venea să creadă ce a găsit”, a declarat Edmund pentru CNN.

„A fost o descoperire întâmplătoare, în timp ce prospecta în conformitate cu prevederile legale”, a mai declarat numismatul.

În conformitate cu reglementările legale din Regatul Unit, bărbatul care a găsit moneda poate să o păstreze și să o vândă, pentru că aceasta nu face parte dintr-o descoperire mai vastă.

La licitația care va avea loc duminică, bărbatul ar putea să obțină pentru monedă în jur de 400.000 de lire sterline, adică aproximativ 546.000 de dolari, potrivit estimării casei de licitații Spink & Son din Londra.

Regele Henric al III-lea a condus Anglia din 1216 și până în 1272, când a murit, fiind una dintre cele mai lungi domnii din istoria țării.

În 1257, el a folosit comorile pe care le acumulase în nume personal pentru a-și bate monedele de aur, spune David Carpenter, profesor de istorie medievală la King's College din Londra. Moneda lui Henry a fost prima turnată în aur, până la acel moment monedele fiind în general din argint.

 

Sursa informațiilor Digi24.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu