LINK EXCHANGE
▼
luni, 4 noiembrie 2019
Conferința de joi - „Ferestre din București și poveștile lor”
Muzeul Municipiului București vă invită joi, 7 noiembrie 2019, ora 18.30, la conferința „Ferestre din București și poveștile lor”, susținută de Cătălin D. Constantin, la Palatul Suțu (Bdul Ion C. Brătianu).
„Ferestre din București și poveștile lor”, o carte-obiect, recent reeditată, este subiectul acestei conferințe de joi. Prima ediție a acestei cărți, apărută în 2015, a urcat imediat după apariție pe locul I în topul vânzărilor de carte românească, tirajul inițial epuizându-se în numai trei luni.
Cătălin D. Constantin, editorul cărții, a fotografiat, pe parcursul a aproape zece ani, ferestrele caselor vechi din București. Pentru fiecare fotografie de fereastră există în carte o poveste. Scriitori, istorici, arhitecți, actori, medici, antropologi, jurnaliști, personalități de profesii diferite au imaginat, pentru o fotografie pe care și-au ales-o, o poveste. Volumul e o invitație la o plimbare la pas prin București, cu ochii atent la detalii.
Cătălin D. Constantin este editor de carte și antropolog. Predă cursuri la Facultatea de Litere a Universității din București. Teza de doctorat, susținută la Facultatea de Litere și publicată în 2013, a avut ca temă viața de zi cu zi în orașele românești la începutul secolului XX. Îmbinând pasiunea pentru fotografie cu plăcerea de a scrie și de a călători, Cătălin D. Constantin a susținut, în 2014, un al doilea doctorat, la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu“.
A coordonat mai multe colecții de beletristică și a editat numeroase volume de fotografie dedicate patrimoniului cultural românesc.
Pentru cărțile pe care le editează, realizează cel mai adesea atât partea de îngrijire a textului, cât și conceptul grafic, socotind esențială combinația între cele două componente.
Cea mai recentă carte pe care a scris-o - „Orașe în rezumat. Piețe din Europa și istoriile lor” - reprezintă o lectură culturală și antropologică a piețelor urbane europene și cuprinde numeroase imagini aeriene, obținute cu ajutorul unei drone. Realizează cercetări antropologice de teren în așezările aromâne din Munții Pindului. Coordonează Conferințele de joi de la Palatul Suțu. A avut expoziții de autor în România, Spania, Turcia, Bulgaria, Azerbaidjan, Georgia, Polonia, Grecia.
Următoarea conferință de joi:
>>> 14 noiembrie 2019, ora 18:30, conferința „Mahalaua Gorgani din București la finele secolului al XVIII-lea”, susținută de Doina Ruști. Coordonator – Cătălin D. Constantin / Palatul Suțu.
Sursa informațiilor Muzeul Municipiului București.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu