LINK EXCHANGE

marți, 20 noiembrie 2018

Lansare de carte: Determinator de plante și animale






Suntem bucuroși să găzduim, pe 26 noiembrie, lansarea unei cărți extrem de așteptate și binevenite pe piața de carte românească: un determinator de plante și animale care descrie cele mai comune specii din Europa, destinat în primul rând publicului larg. E vorba de o traducere din limba germană, originalul fiind publicat în anii ‘80 la editura BLV și, de atunci, reeditat și îmbunătățit constant de autorii săi. Cartea a apărut anul acesta la editura Casa și va fi prezentată, la lansare, de cinci invitați care au fost și lectori de specialitate în procesul de editare. Vă așteptăm la ora 18:30 la Cărturești Iulius Mall.

Cu determinatorul de plante și animale în mână plimbarea în natură devine o experiență unică. Acest ghid de natură prezintă, prin intermediul celor 1350 de fotografii color, 900 dintre cele mai comune specii europene de plante și animale din păduri, pajiști, lacuri, lunci, munți și malul mării. Cu ajutorul pictogramelor și a sistemului ingenios de căutare, determinarea rapidă și corectă este o joacă de copil, întreaga familie putând identifica viețuitoarele cu care se întâlnește la tot pasul. Textele informează despre caracteristici, distribuție, mod de viață, dezvoltare, reproducere și multe altele, iar fotografiile oferă ajutor suplimentar în identificare: fructe și frunze de arbori și arbuști, fructe de plante cu flori, larve de insecte, omizi de fluturi, pui de păsări și mamifere.
Acest determinator umple un gol foarte mare în România, fiind practic prima carte de acest fel tradusă în limba română. Va fi cu siguranță folosit de către toți cei implicați în educația pentru natură. Conceptul de determinator poate părea nou pentru nespecialiști. Această carte are astfel și rolul de a facilita publicului calea către cunoașterea sistematică a naturii.

Despre autori:
Wilhelm Eisenreich a studiat biologie, chimie și farmacologie. După absolvire cu diploma de biolog, s-a angajat la editura BLV, a devenit lector și apoi coordonator de program pentru mulți ani. Este autor și fotograf a numeroase cărți de succes publicate de editura BLV.
Alfred Handel a studiat biologie, chimie și farmacologie și lucrează ca director adjunct al unui liceu.
Ute E. Zimmer a studiat biologie și activează ca liber-profesionistă în formarea adulților și managementul cultural.

Despre lectorii de specialitate, care sunt și invitații evenimentului de lansare:
Mátis Attila este absolvent al Facultății de Biologie și Geologie a UBB, în prezent activând ca botanist în cadrul Societății Ornitologice Române (SOR). Este interesat de floristică și studiul vegetației.
Cristina Craioveanu este șef lucrari la Facultatea de Biologie si Geologie a UBB. Printre altele predă disciplina "Zoologia nevertebratelor" și se ocupă în mod special cu studiul ecologiei fluturilor de zi.
Mirela Cîmpean este doctor în biologie, șef de lucrări la Departamentul de Taxonomie și Ecologie, din cadrul Facultății de Biologie și Geologie a UBB, specialist în studiul ecosistemelor acvatice.
Georgiana Păun este absolventă a Facultății de Biologie și Geologie a UBB, cu specializare în domeniul ecologiei. Interesul principal de cercetare este orientat către ecologia și conservarea herpetofaunei.
Cristi Domșa este ecolog în cadrul Societății Ornitologice Române (SOR), specialist în prelucrarea datelor colectate în teren în diferite proiecte de monitorizare a speciilor de păsări și analiza datelor spațiale Este interesat de modelarea spațială a distribuției speciilor.



Sursa informațiilor aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu