LINK EXCHANGE

marți, 8 mai 2018

SESIUNEA NAȚIONALĂ DE COMUNICĂRI ȘTIINȚIFICE Ediția a XIV-a - 11-12 mai 2018







SESIUNEA NAȚIONALĂ DE COMUNICĂRI ȘTIINȚIFICE Ediția a XIV-a - 11-12 mai 2018

În intervalul 11-20 mai 2018, la Bârlad se va derula programul Zilelor Culturale, care au ajuns la cea de a XXXIII-a ediție. Vor fi 10 zile în care oameni de cultură, cercetători din țară și străinătate, artiști, vor participa la manifestările propuse, de diverse instituții din municipiu.

Muzeul „Vasile Pârvan” are deosebita plăcere și onoare de a deschide această sărbătoare, așteptată și îndrăgită de bârlădeni, prin organizarea celei de a XIV-a ediții a Sesiunii Naționale de Comunicări Științifice. Timp de două zile, în intervalul 11-12 mai, specialiștii din țară și Republica Moldova vor prezenta și dezbate problematici legate de preocupările și realizările din domeniile lor de cercetare. Astfel la Secția de arheologie-istorie organizatorii propun două teme: pentru secțiunea preistorie, tema: Noi contribuții în cercetarea preistoriei, iar pentru perioada primului mileniu creștin, tema: Arheologia mileniului I d.Cr. la est și vest de Prut. Departamentul astronomie propune tema: Astronomia resursă inepuizabilă pentru educație, cultură și cercetare. Secţia memorialistică ne invită la dezbaterea cu tema: Contribuții românești la înfăptuirea României Mari. După o absență de câțiva ani revine, în programul sesiunii noastre, și Secția de ştiințele naturii, care propune tema: Studii și cercetări din domeniul Științelor Pământului.

În seara zilei de 11 mai, ora 20.30, la Pavilionul Expozițional „Marcel Guguianu”, oaspeții noștri și publicul meloman sunt invitați la un extraordinar recital instrumental susținut de violonistul Antal Zalai (Ungaria) și pianista Jenni Lappalainen (Finlanda). În concert vor fi lucrări de: Camille Saint-Saȅns, Eugène Ysaÿe; Ernest Chausson, Pablo de Sarasate.

Sperăm ca această ofertă cultural-științiifică, credem noi atractivă, să fie pe placul publicului și al oaspeților noștri, iar toți cei interesați să vină, în număr cât mai mare, la muzeu, în zilele de 11-12 mai.

Programul integral, al celor două zile de manifestări, îl puteți consulta pe site-ul instituției www. muzeu parvan.ro

Vă așteptăm, intrarea va fi liberă la toate evenimentele anunțate.

Director,

prof. Mircea Mamalauca



Sursa informațiilor Muzeul „Vasile Pârvan”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu