LINK EXCHANGE

sâmbătă, 12 mai 2018

Noaptea Muzeelor și universul colecţionarilor - Muzeul GEORGE SEVEREANU






Muzeul Municipiului București participă la Noaptea Muzeelor, ajunsă la cea de-a XIV-a ediție, invitând publicul la cele opt muzee deschise din componența sa care își întâmpină vizitatorii în nocturnă. Muzeul Municipiului Bucureşti reprezintă un complex muzeal amplu, de importanță națională, cu un patrimoniu diversificat şi numeros, reprezentativ pentru dezvoltarea oraşului Bucureşti.

Program de Noaptea Muzeelor la Muzeul GEORGE SEVEREANU

Orar de vizitare de Noaptea Muzeelor: 18:00 - 01:30
Acces: gratuit
Adresă: Str. Henri Coandă nr. 26, sector 1
Site: http://muzeulbucurestiului.ro/muzeul-george-severeanu.html
Facebook: https://www.facebook.com/MuzeulSevereanu/

EVENIMENTE SPECIALE:

Concert chitară clasică cu Tudor Anghelescu, 20:30
When Violin Meets Guitar (cu Natalia Colotelo Pancec și Emilian Florentin Gheorghe) - 23:00.

Vă invităm să vizitați:

EXPOZIȚIA PE URMELE TRECUTULUI. COLECŢIA „MARIA ŞI DR. GEORGE SEVEREANU”

Muzeul „George Severeanu” a fost reşedinţa primului director al Muzeului Municipiului Bucureşti şi reprezintă un exemplu tipic pentru arhitectura bucureşteană din a doua jumătate a secolului al XIX-lea.
Începând cu luna noiembrie 2017, publicul bucureştean poate admira, după mai bine de 25 de ani, colecţia „Maria şi dr. George Severeanu”. Închisă la începutul anilor ’90, casa doctorului Severeanu a fost restaurată şi începând cu anul 2013 a găzduit mai multe expoziţii tematice cu patrimoniu arheologic şi numismatic.
Proiectul expoziției permanente a muzeului, intitulată Pe urmele trecutului. Colecţia „Maria şi dr. George Severeanu”, reprezintă un demers care valorifică impresionanta colecţie a doctorului George Severeanu şi ne familiarizează cu universul colecţionarilor de la începutul secolului al XX-lea. Seria de obiecte arheologice din colecţia „Maria şi dr. George Severeanu” cuprinde vase greceşti antice, statuete de lut, bronzuri şi marmură, sticlărie romană, geme şi camee antice, ceramică aparţinând culturilor Cucuteni, Vădastra, Wietenberg şi Boian.
Colecţia numismatică a dr. George Severeanu este una dintre cele mai valoroase din România și este constituită din cca. 9000 de piese din diferite perioade istorice: monede greceşti autonome şi provinciale, geto-dace şi celtice, emisiuni romane şi bizantine, monede medievale ale Ţărilor Române, precum şi piese moderne şi contemporane.

#NoapteaMuzeelor #MuzeulMunicipiuluiBucurești #MuzeulGeorgeSevereanu



Sursa informațiilor Muzeul Municipiului București.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu